neděle 8. září 2024

Hokejistky Minnesoty získaly Walter Cup, obdobu Stanley Cupu

První ročník Professional Women's Hockey League (PWHL) vyhrály hráčky Minnesoty. V pátém duelu vyhrály nad Bostonem 3:0 a zvedly nad hlavu nejcennější pohár. Trofej získala i česká útočnice Denisa Křížová.

Hráčky Minnesoty s Walter Cupem

Hráčky Minnesoty s Walter Cupem
Zdroj: Profimedia

  • Hráčky Minnesoty s Walter Cupem
  • Zdroj: Profimedia

Souboj mezi Minnesotou a Bostonem rozhodl až pátý duel, ve kterém hráčky Minnesoty přejely Boston 3:0 a vyhrály 3:2 na zápasy. Skóre utkání otevřela ve 27. minutě Liz Schepersová, která se v play off trefila vůbec poprvé. Na pětadvacetileté křídlo navázala v polovině třetí třetiny Michela Cavaová. Kanaďanka zaznamenala v utkání dva body a dohnala spoluhráčku z klubu Taylor Heisovou, s kterou shodně nasbíraly v play off PWHL osm bodů. Kapitánka Minnesoty Kendall Coyne Schofield pojistila vítězství gólem do prázdné brány a zpečetila vítězství svého klubu.

Brankářka Minnesoty Nicole Hensleyová zasahovala proti 17 střelám a vychytala v rozhodujícím utkání čisté konto.

Denisa Křížová jako první Češka v historii získala v premiérovém ročníku PWHL Walter Cup. Devětadvacetiletá hráčka nasbírala v základní části soutěže šest bodů za tři góly a tři asistence. V play off skórovala dvakrát. Ve finálovém zápase strávila na ledě přes sedmnáct minut.

V Professional Women's Hockey League hrají spolu s Křížovou další čtyři Češky, jmenovitě Kateřina Mrázová, Aneta Tejralová, Tereza Vanišová (všechny PWHL Ottawa) a Dominika Lásková (PWHL Montreal).

Zdroj: thepwhl.com

Související

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej Hokejová Liga mistrů

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej Hokejová Liga mistrů

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra

Třinecký gólman Marek Mazanec
Hokej Hokejová Liga mistrů

Oceláři vystoupili do Ligy mistrů výhrou

Tomáš Suchánek
Hokej NHL

Brankář Suchánek je na několik měsíců mimo hru