Hilšer opustil debatu na Nově

Senátor Marek Hilšer krátce po zahájení opustil debatu pětice prezidentských kandidátů, kterou vysílala ve čtvrtek od 17 hodin televize Nova.

Marek Hilšer

Marek Hilšer
Zdroj: Wikipedia

  • Marek Hilšer
  • Zdroj: Wikipedia

Hilšer zkritizoval nerovný přístup k uchazečům o funkci hlavy státu, protože trojice nejúspěšnějších kandidátů podle průzkumů diskutuje ve stejné televizi zvlášť. Superdebata favorizované trojice Nerudová, Babiš, Pavel začala ve 20 hodin.

Televize v úvodu vysvětlila, že kandidáti v první diskusi se umístili po zprůměrování průzkumů na čtvrtém až osmém místě. Hilšer řekl, že takový postup je nefér hlavně kvůli voličům, kteří mají právo na to, aby jejich kandidáti vystupovali za rovných a spravedlivých podmínek. "Ne podle vůle mocných v této zemi," uvedl.

Hilšer pak v tiskové zprávě uvedl, že nefavorizovaní kandidáti mají "sloužit jen jako pozadí hlavního souboje". Ostatním kandidátům popřál do voleb hodně štěstí a požádal české občany, aby šli hlasovat a nenechali se znechutit. "Není to neúcta, ale je třeba bojovat," uzavřel před odchodem ze studia. Na dotaz televize Nova upřesnil, že jeho gesto neznamená odstoupení z voleb.

Související

Miloš Zeman.
Domácí

Před 11 lety vybírali hlavu státu poprvé čeští voliči

Andrej Babiš promlouvá k podporovatelům v kampani k prezidentským volbám.
Domácí Prezidentské volby

Kuriozity prezidentské volby. Pavel měl v Chánově pod dvě procenta, Babiš (ne)vyhrál v Bohnicích

Nově zvolený prezident Petr Pavel v nedělní Partii na Primě.
Domácí Prezidentské volby

Zeman bude prezidentem ještě osmatřicet dní

volby
Domácí Česká politika

Klid, další volby budou až příští rok