úterý 14. května 2024

Gólová neděle na úvod sezony

V nedělních zápasech prvního kola Fortuna ligy nebyla nouze o góly, zejména se o ně postaraly domácí týmy.

Milan Petržela a Marek Havlík ze Slovácka

Milan Petržela a Marek Havlík ze Slovácka
Zdroj: Profimedia

  • Milan Petržela a Marek Havlík ze Slovácka
  • Zdroj: Profimedia

Mladá Boleslav – Jablonec 3:1

Fotbalisty Mladé Boleslavi poslal do vedení prudkou střelou v 8. minutě Kušej. Jablonec sice mohl pohotově odpovědět, ale Marečkův pokus zneškodnil Hanuš v boleslavské brance.

Dalších branek se diváci dočkali až ve druhém poločase a opět to byli domácí, kdo se radoval, když kostkova rána z velké vzdálenosti zaplula do rohu brány, 2:0.

V 57. minutě zvýšil už na 3:0 z voleje Lamin Jawo. Čestný gól zajistil hostům v 75. minutě Alexis Alegue, který bez přípravy pálil z hranice vápna a snižoval na konečných 3:1.

Slovan Liberec – Baník Ostrava 3:1

Oba soupeři začali aktivně, ale domácí Severočeši měli navrch. V 19. minutě Ghaliho centr nešťastně srazil do vlastní brány Kpozo a dostal tak domácí na koně, 1:0. Atraktivní utkání ozdobil gólem hlavou těsně před změnou stran ilberecký záložník Lukáš Červ, 2:0.

Druhý poločas začal pro hosty nadějně, když Tetour proměnil penaltu a snížil na 2:1. Ale v 64. minutě vrátil Doumbia krásnou trefou zpoza vápna domácím dvoubrankové vedení, 3:1. Další branky už na libereckém stadionu k vidění nebyly.

Slovácko – České Budějovice 4:1

Opatrný začátek zápasu ukončil až ve 37. minutě Marek Havlík, který sebral míč Patriku Hellebrandovi a výstavní střelou zajistil domácím vedení. Ještě před přestávkou navyšoval po Petrželově individuální akci Kim na 2:0.

Aktivní hra Budějovic po změně stran vyústila ve výhodu pokutového kopu, kterou využil Jakub Hora, 2:1. Definitivně odpor hostů zlomil v 76. minutě Matěj Valenta. Na finální 4:1 upravil v samotném závěru utkání Ondřej Mihálik

Autor: Ota Černý

Související

Pavel Šulc. Viktoria Plzeň
Fotbal Boj o Evropu

Boleslav přeskočila Baník v boji o Evropu, plzeňský Šulc znovu vede tabulku střelců

Vydra říční
Krimi

Muž chytil vydru a držel ji na chatě ve výběhu. Hrozí mu tři roky vězení

profimedia-0868474577
Domácí

Mezi Libercem a Jabloncem opět jezdí tramvaje

Vlaky
Domácí

Liberec se objeví na železniční mapě Evropy. Lidé dojedou až do Zhořelce