středa 18. září 2024

Fotbal o víkendu nebude, asociace odložila zápasy první i druhé ligy

Kvůli počasí je odpískané kompletní osmé kolo Chance ligy a deváté kolo Chance Národní ligy. Do problémů to dostává především ´pohárové´ týmy

profimedia-0814935373.jpg

Diváci si na další ligové zápasy musí počkat. LFA z logických důvodů odložila aktuální kolo Chance ligy a Chance Národní ligy.
Zdroj: profimedia

  • Diváci si na další ligové zápasy musí počkat. LFA z logických důvodů odložila aktuální kolo Chance ligy a Chance Národní ligy.
  • Zdroj: profimedia

Ligový fotbal si dá po reprezentační přestávce ještě nechtěnou, i když očekávanou pauzu kvůli mizerné předpovědi počasí hlavně pro východ republiky.

„Řídící orgán soutěží se s ohledem na mimořádnou situaci na celém území České republiky, kdy se očekávají extrémně silné deště a v některých oblastech i záplavy, rozhodl odložit všechna utkání 8. kola Chance Ligy a 9. kola Chance Národní Ligy. Toto rozhodnutí bylo přijato v souladu s Rozpisem celostátních soutěží, na základě nepříznivé předpovědi počasí, a především kvůli bezpečnosti hráčů, fanoušků i všech ostatních osob podílejících se na organizaci zápasů," vysvětlil stanovisko Ligové fatbalové asociace (LFA) její ředitel Tomáš Bárta.

Tento odklad může mít nepříjemný dopad hlavně pro mužstva, která hrají evropské poháry. Sparta, Slavia, Plzeň a Mladá Boleslav mají na podzim hodně nabitý program. Kromě klubových soupeřů musí počítat i s reprezentačními srazy v polovině října a listopadu, kam vyšlou své zástupce.

A aby toho nebylo málo, v úterý se mají dohrávat duely Boleslav - Slavia a Plzeň - Olomouc, kde také není jasné, zda se bude moct hrát.

Pokud se má odložené osmé kolo Chance ligy hrát pohromadě, je nejvhodnějším a také asi jediným volným termínem středa 4. prosince. Jenže je tu zase jedno ale: na Letné má o den později, tj. 5. prosince, nastoupit domácí tým v předehrávce 18. kola proti Bohemians, protože se budou na Letenské pláni poté konat několikadenní Winter Hockey Games.

Pro LFA i kluby Chance ligy to je těžké rozhodování.

Autor: Evžen Zavadil

Související

profimedia-0909115739.jpg
Fotbal Chance liga

Viktorii vystřelil výhru Šulc, Slavia v klidu vyhrála v Mladé Boleslavi

profimedia-0902597192.jpg
Fotbal Chance liga

Ligové dohrávky: Koubek proti Klimentovi, Slavia na půdě nebezpečné Boleslavi

profimedia-0874205667.jpg
Fotbal Chance liga

Odložené zápasy osmého kola už mají termín. Duely pátého kola se hrají zítra

Svetozar Markovič posílil Plzeň
Fotbal Chance liga

Kapitán Partizanu Bělehrad posílil Viktorii Plzeň