středa 15. května 2024

Fortuna liga je zpět, o titul se budou rvát hlavně pražská S

V sobotu 10. února začíná jarní část české nejvyšší fotbalové soutěže. Úřadující mistři ze Sparty se představí v sobotu v Karviné, druhá Slavia v neděli přivítá Jablonec.

Jarní derby pražských S proběhne už 3. března

Jarní derby pražských S proběhne už 3. března
Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

  • Jarní derby pražských S proběhne už 3. března
  • Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Zimní fotbalová přestávka je u konce a už tento víkend se znovu rozběhne Fortuna liga. V sobotu se Sparta jako úřadující mistr a nejlepší tým podzimu představí na hřišti nováčka z Karviné. V neděli Slavia, která na čelo v neúplné tabulce ztrácí pět bodů, přivítá jedenáctý Jablonec.

„S Jabloncem jsou to vždycky dobré a zajímavé zápasy. Mají ofenzivní mužstvo, rychlé hráče hlavně směrem nahoru. Většinou padne rychlý gól, utkání je pak otevřené. Mají hodně kvalitní kádr, který neodpovídá postavení v tabulce,“ vyhlížel první jarní utkání trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Zimní pauzu jsme využili naplno, samozřejmě jsou ještě prvky, ve kterých máme prostor ke zlepšení, po fyzické stránce ale jsme více než ready a nemůžeme se dočkat, až vše zase vypukne,“ řekl Lars Friss, asistent trenéra Sparty Briana Priskeho.

Obě pražská S deklarovala ty nejvyšší ambice a o tom, kdo se bude mít k titulu blíže, může rozhodnout i jarní derby, které je na programu už 3. března.

Aktuálně třetí Plzeň vstoupí do jarní části soutěže utkáním s Mladou Boleslaví, která v zimně angažovala nového trenéra, talentovaného Davida Holoubka. Na čelo tabulky ztrácí Západočeši aktuálně 15 bodů, takže dobře vědí, že k udržení kontaktu se špičkou, nesmějí ztrácet.

„Všichni víme, že start je velmi důležitý. Dáváme tomu velkou váhu a chceme ho zvládnout. Boleslav je velmi nebezpečné mužstvo, došlo tam ke změnám, budou mít nové prvky ve hře. Ale oni určitě monitorují nás, my zase monitorujeme je. Budeme chtít ale uspět,“ hlásil před začátkem jara hlavní kouč Plzně Miroslav Koubek.

Program 20. kola Fortuna ligy

Sobota 10. 2. od 15:00

- České Budějovice - Baník Ostrava

- Karviná - Sparta Praha

- Slovan Liberec - Sigma Olomouc

- Slovácko - Pardubice

Sobota 10. 2. od 18:00

- Viktoria Plzeň - Mladá Boleslav

Neděle 11. 2. od 15:00

- Hradec Králové - Bohemians

- Teplice - Zlín

Neděle 11. 2. od 18:00

- Slavia Praha - Jablonec

Autor: Ota Černý

Související

haraslin profimedia-0872035001.jpg
Fotbal Derby

Derby bez branek. Sparta drží pohodlný náskok

Reichenberg v dresu Sparty v roce 2017.
Hokej

Bývalý útočník Sparty zemřel v 31 letech

Miroslav Koubek (vpravo) podepsal v Plzni novou smlouvu.
Fotbal Fortuna Liga

Změna na plzeňské lavičce se nekoná, Koubek má novou smlouvu

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky