neděle 8. září 2024

Energii posílí norský reprezentant Salsten

HC Energie Karlovy Vary ohlásily další zahraniční posilu. Po finském útočníkovi Arttu Ilomäkim přichází na západ Čech další Seveřan, Nor Eirik Salsten.

Eirik Salsten na letošním šampionátu

Eirik Salsten na letošním šampionátu
Zdroj: Profimedia

  • Eirik Salsten na letošním šampionátu
  • Zdroj: Profimedia

Karlovy Vary zalovily v norských vodách. Do klubu přichází norský reprezentační útočník a účastník letošního mistrovství světa Eirik Salsten. Devětadvacetiletý Salsten zakusí v Karlových Varech první zahraničí angažmá, dosud působil jen v norské lize.

Rodák z Osla se stěhuje na západ Čech ze Storhamaru, kde odehrál posledních šest ročníků. Se Storhamarem letos získal titul a stal se nejlepším hráčem play off. Ve vyřazovací části nasbíral 18 bodů za 6 gólů a 12 asistencí. Salsten nelenil ani v základní části, kde ve 40 zápasech posbíral 46 kanadských bodů.

Salsten se představil českým divákům na letošním domácím hokejovém šampionátu. V duelu s českým týmem vstřelil gól. Mistrovství světa se norský centr zúčastnil již popáté. Eirik Salsten podepsal s Energií roční smlouvu.

„Eirik je typem hráče, který hraje oboustranně dobrý hokej, umí zahrát dopředu i dozadu, je platný jak v přesilovce, tak i v oslabení. Je to poctivý hráč, který nám zapadá do systému a nebojí se jít i do míst, kde to bolí,“ okomentoval příchod norské posily trenér Pavel Patera.

Zdroj: hokejkv.cz

Související

Jaromír Jágr během letní přípravy
Hokej Tipsport ELH

Jágrův návrat na led brzdí zranění

Matěj Machovský ve vítkovickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Brankář Machovský pomůže Olomouci

Petr Hauser v pražském dresu
Hokej Tipsport ELH

Indiáni získali ze Sparty forvarda Hausera

Robin Sapoušek v dresu Energie proti Olomouci
Hokej Tipsport ELH

Juniorský medailista se vrací na západ Čech