neděle 7. července 2024

Dynamo výrazně posílilo. Z NHL přichází Smejkal

Hokejové Pardubice ohlásily velkou posilu. Dynamo si pláclo s hokejovým reprezentantem Jiřím Smejkalem.

Jiří Smejkal

Jiří Smejkal
Zdroj: Profimedia

  • Jiří Smejkal
  • Zdroj: Profimedia

Hokejový útočník Jiří Smejkal se vrací do české extraligy. Po sezoně strávené v zámoří přichází do Pardubic. Sedmadvacetiletý Smejkal odehrál v minulé sezoně v NHL za klub Ottawa Senators dvacet zápasů, ve kterých si připsal dva body za jeden gól a jednu asistenci. Sezonu dohrál na farmě v týmu Belleville Senators, kde naskočil do 47 utkání a zaznamenal 22 kanadských bodů.

„Od prvního momentu tu byl obrovský zájem pana Dědka i celého Dynama. Měli jsme nějaké jednání, bavili jsme se o mých a pardubických cílech. Chceme toho co nejvíce vyhrát a být úspěšní, na to se moc těším,“ sdělila na klubovém webu nová pardubická posila.

Smejkal by v případě zájmu ze zámoří mohl pardubický tým opustit. Tato možnost podle smlouvy platí ale jen během první sezony. V případě návratu do Evropy by se pak Smejkal opět vrátil do Pardubic.

„Jirka je elitní česky útočník a jsme moc rádi, že si vybral právě Dynamo. Jsme přesvědčeni, že do kádru zapadne i charakterově a pomůže nám na cestě, kterou kráčíme,“ sdělil sportovní ředitel Pardubic Petr Sýkora.

Zdroj: hcdynamo.cz

Související

Filip Sandberg
Hokej Tipsport ELH

Do Litvínova přichází mistr švédské ligy

Kristians Rubins
Hokej Tipsport ELH

Rubins přichází na západ Čech

Janis Jaks na letošním šampionátu
Hokej Tipsport ELH

Lotyšský obránce Jaks se přesouvá do Karlových Varů

Lukáš Derner
Hokej Tipsport ELH

Derner pokračuje v Liberci. Odehraje již dvacátou sezonu!