pátek 17. května 2024

Dobby dostal piškoty a po roce se vrátil do svého domova

Rok postrádala ostravská minizoo Skalka klokana Dobbyho. Někdo ho nejspíš ukradl z jeho výběhu. I když zoo vypsala odměnu za vrácení Dobbyho, dostal se zpět až teď. Zloděj se ho nejspíš zbavil.

407913374_841967444600341_5604887036694997144_n

Klokan Dobby se po roce vrátil do svého domova.
Zdroj: Family Park Skalka

  • Klokan Dobby se po roce vrátil do svého domova.
  • Zdroj: Family Park Skalka

Dobby se objevil asi ve tři kilometry vzdáleném Krásném Poli. Majitel pozemku kontaktoval zoo, pomohl jí klokana Bennetova odchytit a vrátit zpět do jeho domova.

„Klokan, kterého únosce nejspíš vypustil ven, se poslední dny pohyboval a na noc se ukrýval na soukromém pozemku v obci Krásné Pole. Nesmírně děkujeme panu Mlynáři, majiteli pozemku, který nás ihned kontaktoval a po celou dobu byl velmi nápomocný v odchytu. Dobby je již doma, v teple a se svými klokaními kamarády,“ oznámila mini zoo na sociální síti.

První informace o klokanovi hopkajícím obcí zveřejnili obyvatelé Krásného Pole. Záběry z bezpečnostních kamer pak ukázaly, že to může skutečně být Dobby. Na zahradu, kde se objevoval, proto umístili ošetřovatelé odchytovou bednu, kam začali dávat dobroty. Dobby se nakonec chytil na piškoty.

V zoo jsou si jistí, že se jedná o jejich zvíře i díky starému zranění čumáčku. „Je to samec a má jizvu v oblasti čenichu. Nikomu z chovatelů v okolí klokan nechybí. Navíc jsme ho odchytli tři kilometry od Skalky. Samozřejmě se stoprocentní jistotou to potvrdit nelze. Klokani se nečipují ani netetují. Ve skupině ale nezpůsobil žádné rozbroje a projevuje zájem o naše samice,“ vysvětlil ošetřovatel zoo Pavel Thiemel.

Dobbyho portrét dokonce zveřejnila policie, když se začala zabývat jeho zmizením.

klokan

Související

Ukrajinské Dnipro
Domácí

Ukrajinské Dnipro je partnerským městem Ostravy

Hráči Švédska zvítězili nad USA
Hokej MS v hokeji 2024

Švédsko v souboji hokejových velikánů porazilo USA

Česká reprezentace na tréninku před šampionátem
Hokej MS v hokeji 2024

Začíná hokejový šampionát, přinášíme program českého týmu

Stanice Ostrava-Vítkovice
Domácí

Takřka 60 let staré Vítkovické nádraží se dočká rekonstrukce