čtvrtek 19. září 2024

Do voleb jde angažovaný důchodce, feministická aktivistka i vítěz AZ kvízu

Volební lístky nejsou úplně nudné čtení. Stačí se zaměřit na povolání, která kandidáti uvedli. Někteří se spokojili s jednoduchým lékař, OSVČ nebo barmanka, jiní vypsali celou řadu profesí a zájmů.

5438287_3215039_social_media_card_cs

Ilustrační foto.
Zdroj: mz.cz

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: mz.cz

Na kandidátní listině Liberální aliance nezávislých občanů je tak třeba Šimon Hlinovský, trojnásobný vítěz AZ-kvízu, matka čtyř dětí a samoživitelka Dita Jarošová nebo osoba pečující o osobu blízkou Kateřina Prchalová. Přísaha a Motoristé mají ve svých řadách Franka Thomase Podstatzky-Lichtensteina, sběratele, cestovatele a degustátora.

Nevolitelné hnutí Volte pravý blok nasadilo angažovaného občana Milana Kočíka a angažovaného důchodce Františka Kazilovského. Za Levici kandiduje feministická aktivistka Anežka Michnová, za Zelené mimozemský vulkanolog Petr Brož a za PRO Jindřicha Rajchla zase Andrea Peňáz, specialista na historickou zeleň.

Řada zájemců o europoslanecké křeslo má v kolonce povolání výraz bývalý. Za Svobodné je to třeba bývalý kandidát na prezidenta Karel Diviš, v Alianci za nezávislost je zase bývalý prezidentský kandidát Petr Hannig, bývalého velvyslance Víta Korselta ulovila koalice SEN 21 a Volt, David Beňák jako bývalý náměstek ministra je na kandidátce ANO. Alexandr Vondra za SPOLU uvedl, že je bývalý disident, diplomat a ministr. V řadách kandidátů ČSSD je bývalý premiér Jiří Paroubek, bývalý hejtman Stanislav Eichler, bývalý senátor Vladimír Dryml, bývalá náměstkyně ministra financí Yvona Legierská a bývalá poslankyně Olga Havlová

A kuriozita na konec. Kandidátku hnutí Česká republika na 1. místě! vede Ladislav Vrabel, jeden z dezinformátorů, kteří tvrdí, že Česká republika neexistuje a že jsou občany Československa. Uvedený je jako státní občan ČR.

Související

clean-1706439_1280
Domácí

Češi si neváží povolání poslance, uklízečky a kněze

GI749DdWAAAzieH
Zahraniční

Nesvobodné, fraška, komentují politici volby. Asie i Afrika Putinovi gratuluje

13895192693_59c514dcfc_b
Domácí

Eurovolby jsou v Česku přitažlivé jako na Kypru. Sedm z deseti lidí k nim nepůjde

profimedia-0838652833
Domácí Česká politika

Politici se o názory lidí nezajímají, míní Češi