sobota 28. září 2024

Do Varů dorazí Mortensen, Owen a Soderbergh. Na zahájení KVIFF vystoupí Kosheen

Karlovarský filmový festival navštíví Viggo Mortensen i Clive Owen. Zahajovací koncert bude patřit britské kapele Kosheen.

Viggo Mortensen v sérii Pán prstenů.

Viggo Mortensen v sérii Pán prstenů.
Zdroj: Warner Bros.

  • Viggo Mortensen v sérii Pán prstenů.
  • Zdroj: Warner Bros.

Na slavnostním zahájení letošního 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary převezme Cenu prezidenta MFF herec Viggo Mortensen. Americký herec se proslavil především rolí Arargorna v sérii Pán prstenů. V posledních letech zazářil ve snímcích Tohle je náš svět (2016), Zelená kniha (2017) či Třináct životů (2022). V rámci 58. ročníku MFF Karlovy Vary se představí jako autor a režisér filmu Až na konec světa, což je jeho druhý režijní počin.

Mortensen však není jedinou hvězdou. Na KVIFF dorazí také britský herec Clive Owen, který představí film Na Dotek, kde hrál spolu s Julií Roberts, autor Dannyho parťáků, režisér Steven Soderbergh, představí film Kafka, německý herec Daniel Brühl uvede svůj režijní debut Soused.

Na zahajovacím koncertu vystoupí britská kapela Kosheen. Toto vystoupení bude zdarma přístupné pro všechny návštěvníky. Významnou součástí festivalu bude také výstava slavného fotografa Tona Stana, která bude k dispozici po celou dobu trvání akce. Nová festivalová černobílá znělka bude patřit herci Benicio del Torovi. 58. ročník KVIFF se koná ve dnech 28. června až 6. července.

Autor: Šimon Mitro

Související

GX0NmTRXIAA-JWa
Domácí

Autobus v Karlových Varech spadl do kolejiště. Záchranáři ošetřují zraněné

Vizuál k 37. ročníku Finále Plzeň
Film a TV Festival

Rok vdovy, Život k sežrání i nový Hřebejk. Finále Plzeň odhalilo program

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Kino

Festival v Litoměřicích uvede v předpremiéře očekávanou Amerikánku

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Festival

Filmová Amerikánka oslní na dětském festivalu v Karlových Varech