neděle 8. září 2024

Do Londýna se sjely Mini Coopery členů Beatles, značka boduje u řady celebrit

Ikonické Mini si oblíbila také Twiggy, Eric Clapton, David Bowie nebo Madonna. Vzniknul podle něj dokonce i název pro minisukně.

P90362122-paul-mccartney-the-beatles-with-his-mini-1967-08-19-photo-by-wilson-mirrorpix-mirrorpix-via-getty-im-1800px.jpg

Mini Paula McCartneyho.
Zdroj: facebook

  • Mini Paula McCartneyho.
  • Zdroj: facebook

Poprvé po 55 letech se v Londýně sešly tři vozy Mini Cooper, které vlastnili George Harrison, Paul McCartney a Ringo Starr. Naposledy bylo možné je vidět společně v Londýně, když The Beatles připravovali The White Album v roce 1968.

Mini představila výstava Classic Car Show, která tak připomněla 60 let existence Mini Cooperu S.

Mini Copery vznikly v roce 1966 pro každého člena kapely na míru, aby vyhovovaly individuálním potřebám každého z nich. Mini Ringo Starra tak byl ve své době extrémně vzácný hatchback, aby se do něj vešla bicí souprava.

Divoce pomalovaný červený vůz George Harrisona doplnil zelený kousek Paula McCartneyho a červený Mini Ringo Starra. Mini měl i John Lennon, ale nedochovalo se.

The Beatles vlastnili v letech 1963 až 1969 patnáct Mini Cooperů. Značka jim vyhovovala, protože byla v Anglii méně nápadná, než velké reprezentativní limuzíny, a tak se kapela mohla vytratit z klubu a tiše zmizet.

Kouzlu Mini propadl také zakladatel slavné automobilky Enzo Ferrari, lord Snowdon, manžel princezny Margaret, filmové hvězdy, hudebníci a celebrity ze světa módy – slavná Twiggy, kapely Monkees, Beach Boys, muzikanti Spencer Davis, Mick Jagger, Eric Clapton, herec Steve McQueen nebo Mary Quant, vlivná módní návrhářka, která zpopularizovala minisukně a dala jim jméno právě po svém oblíbeném autu.

Zpěvák David Bowie v roce 1999 navrhnul nepřehlédnutelné Mini. Obalil jej do reflexního zrcadlového pokovení, chrom se nedotknul jen zadních světel a pneumatik.

Mini Cooper si oblíbila také popová královna Madonna, která o autě dokonce zpívá ve svém hitu American Life.

V Mini jezdili také herci David Hasselhoff, Goldie Hawn a její partner, drsňák Kurt Russel, Katie Holmes v něm zase vozila exmanžela Toma Cruise. A zapomenout nelze ani na legendární Mini Mr. Beana. Ten jich ve své nejslavnější televizní sérii vystřídal několik, nejznámější je asi to, které řídil koštětem.

Související

426359501_935752751250923_2597971856452863860_n
Hudba Video

Musel jsem sledovat pornografii. Muž žaluje Madonnu za emoční újmu

GMy0JCIWUAAjjfK
Hudba Video

Madonna Brazílii nadchla i pobouřila. Koncert přilákal 1,6 milionu diváků

GDsWLG0W0AAYs8F
Hudba

Fanouškům Madonny dochází trpělivost kvůli posunutým začátkům koncertů

Poslední píseň Beatles nese název Now and Then
Hudba AI

Vyjde poslední píseň Beatles. Se singlem pomohla umělá inteligence