pondělí 20. května 2024

Dívka sjela ze Sněžky po zadku, chlapec se těžce zranil pod Pradědem

Staré přísloví, že neštěstí chodí po horách se zase potvrdilo. Smůlu měl hlavně 13letý hoch, který se těžce zranil při lyžování v Jeseníkách. Kupodivu bez zranění skončila dívka, která spadla ze Sněžky.

BgAmfCLCQAAIAQg

Sjezdovka Karlov pod Pradědem, kde se zranil třináctiletý hoch.
Zdroj: X

  • Sjezdovka Karlov pod Pradědem, kde se zranil třináctiletý hoch.
  • Zdroj: X

Ani kilometrový pád dvou turistů z polské strany Sněžky, který skončil smrtí obou mužů, nebyl dostatečným ponaučením pro osmnáctiletou dívku, která se vypravila na nejvyšší českou horu. Při výstupu po Jubilejní cestě se vydala mimo značenou a povolenou trasu, což se jí málem stalo osudným. Uklouzla a zhruba půl kilometru jela po zadku ze Sněžky dolů a skončila v údolí polské říčky Lomniczky. Naštěstí se celá věc obešla bez větších zranění a dívka mohla pokračovat ve své turistické cestě do města Karpacz.

Už méně štěstí měl třináctiletý hoch, který nyní bojuje o život v ostravské nemocnici. Jeho rychlá a riskantní jízda v lyžařském areálu Karlov pod Pradědem totiž skončila tím, že chlapec prorazil bezpečnostní síť a spadl ze šesti metrů na parkoviště. Při pádu, přestože měl helmu, utrpěl zranění hlavy a pravděpodobně i mozku.

Případem se nyní zabývají policisté, kteří zjišťují dostatečné zabezpečení sjezdovky a rovněž hledají svědky, kteří by mohly popsat chlapcův styl jízdy.

Autor: Jan Skala

Související

GNycFnEWMAAucE5
Krimi

Další synagoga měla shořet. Francouzská policie útočníka zastřelila

GNuW7mhW4AA0Nng
Zahraniční

Spolkový sněm zbavil Bystroně imunity. Zanedlouho poté u něho zvonila policie

GNoJyigXMAEBQAE
Zahraniční

Další politici čelí výhrůžkám. Podezřelého ze Srbska už zadržela policie

GNcjNFNWwAAhd0M
Zahraniční

Demonstranti blokují budovu gruzínského parlamentu. Policie nasadila vodní děla