pátek 17. května 2024

Derby pražských „S“ v poháru bude třaskavé

Fotbalisté pražských klubů Sparty a Slavie na sebe narazí ve čtvrtfinále MOL Cupu.

Poslední derby vyhrála Slavia.

Poslední derby vyhrála Slavia.
Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

  • Poslední derby vyhrála Slavia.
  • Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Repríza loňského finále domácího poháru se letos uskuteční už ve čtvrtfinále. V tradičně třaskavém derby vyzve loňský vítěz Slavia městské rivaly ze Sparty. Zápas se navíc uskuteční jen čtyři dny před ligovým derby, které v neděli hostí pro změnu Sparta.

V pořadí 309. vzájemný zápas neúspěšnějších klubů z hlavního města slibuje atraktivní podívanou, neboť oba týmy mají skvěle rozehrané jaro a vévodí ligové tabulce.

Slavia v posledním ligovém kole porazila Pardubice, když Mojmír Chytil nastřílel během osmi minut hattrick. Také Sparta v neděli vyhrála a na střeleckou listinu se zapsal i Lukáš Haraslín, jedna z nejvýraznějších postav Priskeho skvadry v poslední době.

Bookmakeři mírně favorizují Sešívané, kteří budou mít výhodu domácího prostředí, ale na druhé straně Sparta je v euforii po postupu v Evropské lize, v níž vyřadila náročného soupeře v podobě Galatasaray Istanbul.

Oba týmy jsou každopádně odhodlané v derby zvítězit. Což pro klubový web Sparty potvrdil asistent hlavního trenéra Lars Friis: „Myslím, že Slavia bude mít svou hru založenou na intenzitě a mnoha soubojích. My jsme s tím ale v pohodě, také tak dokážeme hrát. Do Edenu jedeme vyhrát,“ uvedl.

Podobně mluvil i Zděnek Houštěcký, asistent trenéra Slavie: „Chystáme se tak, abychom uspěli. Uděláme maximum a věříme, že to maximum nám pomůže k tomu, abychom v obou utkáních zvítězili,“ připomněl Houštecký, že oba týmy čeká hned v zápětí další vzájemný střet.

Utkání Slavie se Spartou v rámci čtvrtfinále MOL Cupu je na programu ve středu 28. února od 18:00 v přímém přenosu ČT Sport.

Autor: Ota Černý

Související

Ve skupině o záchranu Zlín remizoval s Českými Budějovicemi.
Fotbal Fortuna Liga

Jablonec se zachránil, Zlín s Budějovicemi remizoval a zůstává poslední

Ondřej Zamrzlý otevřel skóre už v páté minutě.
Fotbal

Slavia dvěma rychlými góly srazila Plzeň a živí naději na titul

Birmančevič byl hráčem utkání.
Fotbal Fortuna Liga

Sparta je krůček od obhajoby, Birmančevič sestřelil oslabený Baník

Slavia–Sparta.
Fotbal Skupina o titul

Zdramatizuje se souboj o titul nebo už bude Sparta slavit?