Den tempury

Nevíte co k večeři? Dnes jedině japonskou tempuru.

Krevety v tempuře.

Krevety v tempuře.
Zdroj: Pixabay

  • Krevety v tempuře.
  • Zdroj: Pixabay

Sedmý leden přísluší Dni tempury alias typickému asijskému pokrmu s evropským původem. Tempurou je myšleno jemné těstíčko, ve kterém se obalí kousky křupavé zeleniny, ryb, masa či mořských plodů.

Sladkokyselé kuře z čínské kuchyně nebo thajské krevety v tempuře jsou pravděpodobně nejznámějšími příklady využití těstíčka na smažení. Tempura pochází z Japonska, ale má evropské kořeny. V 16. století ho v Japonsku představili Portugalci žijící tehdy v Nagasaki.

Autor: Šimon Mitro

Související

vafle
Světové dny Jídlo

Den vaflí

profimedia-0957264117
Domácí

Potravinové banky v Česku dosahují rekordních výsledků

Oreo
Světové dny Jídlo

Den Orea

ořechy v čokoládě
Světové dny Jídlo

Den ořechů v čokoládě