Den tempury

Nevíte co k večeři? Dnes jedině japonskou tempuru.

Krevety v tempuře.

Krevety v tempuře.
Zdroj: Pixabay

  • Krevety v tempuře.
  • Zdroj: Pixabay

Sedmý leden přísluší Dni tempury alias typickému asijskému pokrmu s evropským původem. Tempurou je myšleno jemné těstíčko, ve kterém se obalí kousky křupavé zeleniny, ryb, masa či mořských plodů.

Sladkokyselé kuře z čínské kuchyně nebo thajské krevety v tempuře jsou pravděpodobně nejznámějšími příklady využití těstíčka na smažení. Tempura pochází z Japonska, ale má evropské kořeny. V 16. století ho v Japonsku představili Portugalci žijící tehdy v Nagasaki.

Autor: Šimon Mitro

Související

basis-boter-819x1024
Zahraniční Zajímavosti

Jezte jehličí, radí belgický Gent na webu. Úřady před tím ale varují

potraviny
Ekonomika

Světové ceny potravin loni klesly, ale některé komodity stále zdražovaly

dárky
Ostatní Vánoce

Na Štědrý den vytváříme obrovskou uhlíkovou stopu

slanina
Světové dny Jídlo

Den slaniny