Den tempury

Nevíte co k večeři? Dnes jedině japonskou tempuru.

Krevety v tempuře.

Krevety v tempuře.
Zdroj: Pixabay

  • Krevety v tempuře.
  • Zdroj: Pixabay

Sedmý leden přísluší Dni tempury alias typickému asijskému pokrmu s evropským původem. Tempurou je myšleno jemné těstíčko, ve kterém se obalí kousky křupavé zeleniny, ryb, masa či mořských plodů.

Sladkokyselé kuře z čínské kuchyně nebo thajské krevety v tempuře jsou pravděpodobně nejznámějšími příklady využití těstíčka na smažení. Tempura pochází z Japonska, ale má evropské kořeny. V 16. století ho v Japonsku představili Portugalci žijící tehdy v Nagasaki.

Autor: Šimon Mitro

Související

pizza
Světové dny Jídlo

Den salámové pizzy

burger
Světové dny Jídlo

Den dvojitého cheeseburgeru

čokoláda
Světové dny Jídlo

Den čokolády

profimedia-0039243590
Světové dny Jídlo

Den večeří u televize