pondělí 16. září 2024

Deadpool & Wolverine boří kina. První víkend byl rekordní

Po V hlavě 2 slaví Disney další nebývalý úspěch. Deadpool & Wolverine mohou být nejúspěšnějším eRkovým filmem všech dob.

Záběr z filmu Deadpool & Wolverine

Záběr z filmu Deadpool & Wolverine
Zdroj: Disney

  • Záběr z filmu Deadpool & Wolverine
  • Zdroj: Disney

Marvelovka Deadpool & Wolverine překonala očekávání. Tržby o prvním víkendu v USA se odhadovali mezi 160 až 200 miliony, ale nakonec si hláškující Ryan Reynolds po boku adamantiového Hugha Jackamana přišel pro 205 milionů dolarů. To je suverénně nejlepší otvírák v amerických kinech pro eRkový film, tedy snímek s přístupností od 15 let.

Rekord doposud držel první Deadpool, který před osmi lety otevřel za 132 milionů dolarů. Zároveň Deadpool & Wolverine překonal hitový animák V hlavě 2, který otevřel ve Státech za 155 milionů. Třetí Deadpool tak má nejlepší otvírák letošního roku a žádný z nadcházejících letošních snímků už ho s největší pravděpodobností nepřekoná.

První víkend v USA za 205 milionů dolarů řadí Deadpool & Wolverine mezi osm nejlepších debutů všech dob. Mezinárodně film vydělal dalších 233,3 milionu dolarů, čímž se celosvětové tržby vyšplhaly na neuvěřitelných 438 milionů dolarů.

Rozpočet snímku činil přibližně 200 milionů dolarů a 100 milionů vynaložil Disney na marketing. Vzhledem k tomu, že studio dostává z každého prodaného lístku zhruba polovinu, mělo by Deadpoolovi stačit překonat hranici 600 milionů, aby se dostal do plusu. Takhle skromný však Reynolds nebude. Tvůrci filmu by jistě rádi oslavili miliardu, což po monstrózním víkendu hraničí s jistotou. Deadpool & Wolverine se tak mohou stát nejúspěšnějším eRkovým filmem všech dob, stačí jim k tomu, aby překonali Jokera, jenž v roce 2019 utržil 1,074 miliardy dolarů.

Autor: Šimon Mitro

Související

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Kino

Září v kinech: Návrat Beetlejuice a očekávaná Amerikánka

Disney+
Film a TV Streaming

Disney+ mění ceny. Přijde s dražším i levnějším tarifem

Joker: Folie à Deux
Film a TV Kino

Druhou sezónu Tady Vary zahájí Joker

Záběr z filmu Deadpool & Wolverine
Film a TV Kino

Deadpool & Wolverine jsou nejvýdělečnějším sprostým filmem