Problém s množství cuket řeší přes léto nejeden zahrádkář. Proto, když už se omrzí grilovaná či pečená cuketa plněná mletý masem nebo dokonce usmažená v trojobalu, můžete si vypomoci řadou dalších receptů. Cuketa je totiž zelenina, která má v kuchyni široké využití a navíc existuje i celá řada způsobů, jak ji uskladnit.
Jeden z nich je vegetariánská verze tataráku. Pro chuť i vzhled k ní lze přidat další druhy zeleniny, zejména rajčata, papriku a cibuli, čímž vznikne zajímavá směs, kterou lze pak dochutit bylinkami, kořením nebo česnekem. Základem je zeleninu osmahnout v hrnci a pak podusit doměkka nebo ji upéct společně v troubě, což zvýrazní všechny chutě použité zeleniny. Vše stačí pak už jen slít do sklenic a sterilizovat.
A jaké suroviny na přípravu této tatarákové směsi budeme potřebovat? Jednu červenou a jednu žlutou papriku, dvě mladé cukety, deset cherry rajčátek, dvě žluté a jednu červenou cibuli, paličku česneku, trochu čerstvého zázvoru, pět lžic olivového oleje, tři lžíce třtinového cukru, deset kuliček celého černého pepře, pět snítek tymiánu a sůl.