neděle 6. října 2024

Čtrnáctiletý teenager podepsal profesionální smlouvu v MLS

Cavan Sullivan se stal pátým nejmladším hráčem v historii nejvyšší americké soutěže, který podepsal profesionální smlouvu.

Cavan Sulllivan.

Cavan Sulllivan.
Zdroj: Facebook

  • Cavan Sulllivan.
  • Zdroj: Facebook

Když sudičky rozdávaly fotbalový talent, Cavan Sullivan stál v první řadě. Čtrnáctiletý teenager platí za jeden z největších příslibů světového fotbalu a už v mladém věku se dočkal profesionální smlouvy od Philadelphie Union. Částku klub nezveřejnil, smlouva by měla zahrnovat budoucí hráčův přesun do anglické Premier League do Manchesteru City. Sullivan poslední čtyři roky strávil v akademii Union.

Cavan je vzácný a mimořádný talent. V pouhých čtrnácti letech jeho přirozené dovednosti a vidění fotbalu daleko přesahují jeho roky,“ řekl pro klubový web sportovní ředitel klubu Ernst Tanner „Vždycky jsem doufal, že jednoho dne dostanu šanci hrát za své rodné město před rodinou, přáteli a fanoušky,“ uvedl Cavan Sullivan.

Nejmladším fotbalistou v americké profesionální soutěži se stal loni na podzim Da'vian Kimbrough, který ve třinácti letech nastoupil ve druhé nejvyšší soutěži v dresu Sacramento Republic.

Autor: mš

Související

profimedia-0909706728.jpg
Fotbal

Chorý úřadoval a Slavia zničila v Edenu Plzeň. Vydřenou výhru slaví Baník

profimedia-0909887894.jpg
Fotbal Liga mistrů

Poločas hrůzy. Priskeho Feyenoord dostal doma nařezáno od Leverkusenu

profimedia-0893907485.jpg
Fotbal Chance liga

Disciplinárka prominula libereckému Ghalimu polovinu z dvouměsíčního trestu

profimedia-0754523760.jpg
Fotbal Chance liga

Křídelník Ekpai se vrací do ligy. Uspěl na testech v Českých Budějovicích