Chtěl koupit jezevčíka a přišel o sto tisíc korun

Pražští policisté varují před dalším podvodem, který se tentokrát týká obchodu se zvířaty. Jedním z podvedených se stal mladý muž z Prahy, který si na zahraničním serveru pro chovatele vybral jezevčíka. Psa nemá a navíc přišel o sto tisíc korun.

jezevčík

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Prodejce v mailu uvedl, že má chov v Itálii a psa si může zájemce vyzvednout na pražském letišti, kde zvíře po převzetí zaplatí. Pak podle policejního vyšetřování došlo k prvním problémům.

V průběhu domluvené přepravy jej však několikrát informovala letištní přepravní společnost, že došlo k několika problémům. Jako první přepravce požadoval zaplacení vratné zálohy za klimatizovaný přepravní box. Dále přepravce trval na uhrazení očkování, krmení psa a další zálohy. Veškeré poplatky následně zájemce uhradil převodem na uvedený účet,“ dodává policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Přepravní společnost po muži požadovala další platby, které jim poškozený již odmítl zaplatit. V ten okamžik přestal prodávající a údajná přepravní společnost s podvedeným mužem komunikovat. Kupující bohužel až po odeslání všech peněz zjistil, že se stal terčem podvodu.

Na základě provedeného šetření policisté zjistili, že peníze odešli na neznámý účet v Kamerunu, stejně tak jako v mnoha jiných podvodech páchaných na internetu. Celková škoda, která vznikla poškozenému na odeslaných údajných poplatcích, se vyšplhala na více než 100 000 Kč.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

462474590_122094757538571242_2970739647910256446_n
Domácí

Nový podvod: Karta pro olomouckou dopravu na půl roku za dvě eura

Spotřeba elektrické energie
Domácí

Energošmejdi si účtují drahé poradenství nebo vymáhají pokuty

Police_cars_politibiler_Volkswagen_Passat_patruljebil_Mercedes-Benz_Vito_Fargernes_lensmannskontor_Jernbanevegen_Nord-Aurdal_Valdres_Norway_2017-03-27_IMG_2184
Zahraniční

Norští policisté budou znovu nosit zbraně. Zemi hrozí teroristické útoky

52085_big
Domácí

Zátah na severomoravském hejtmanství. Obvinění si vyslechl i bývalý náměstek