České soudy trestaly vraždy. Recidivista dostal doživotí, za smrt dítěte padlo 16 let

Protřelý kriminálník dostal doživotí, žena zodpovědná za smrt nevlastního vnuka 16 let. Takové jsou dnešní verdikty pražského a brněnského soudu.

profimedia-0915795544

Recidivista Alexandr Klempar dostal doživotí.
Zdroj: Profimedia

  • Recidivista Alexandr Klempar dostal doživotí.
  • Zdroj: Profimedia

Na doživotí do vězení poslal dnes pražský městský soud protřelého recidivistu, 35letého Alexandra Klempara, kterého uznal vinným z toho, že loni v srpnu, jen pár dní po propuštění z výkonu trestu za drogové delikty, brutálně zavraždil svou přítelkyni, matku jejich společného dítěte, když jí zasadil celkem 26 ran kuchyňským nožem. Pak své oběti rozdupal hlavu. Ubodat chtěl i kamarádku své přítelkyně, která však jeho vražedný útok přežila, ovšem s tím, že je po zbytek života upoutána na invalidní vozík.

Klempar, který už má ve své trestní rejstříku celkem 15 odsouzení, se proti rozsudku odvolal. Podle jeho advokáta se nejednalo o úkladnou vraždu, ale zločin z afektu. Tomu soud neuvěřil, protože předchozí jednání obžalovaného vykazovaly znaky dlouhodobé nenávisti k oběti.

Mírnější trest si vyslechla 43letá žena, kterou Krajský soud v Brně poslal do vězení na 16 let za vraždu svého pětiměsíčního nevlastního vnuka. Toho měla loni v červenci žena na vlastní přání týden hlídat, ale chlapečkův pláč jí rozzuřil natolik, že s ním hodila o zeď. Dítě pak na řadu zranění po dlouhých desítkách minut zemřelo. Žena se bránila tím, že jí dítě vypadlo ze sedačky, čemuž soud neuvěřil.

Podle své výpovědi se obžalovaná cítí nevinná. Rozsudek proto nepřijala a ve věci odvolání se hodlá vyjádřit v zákonné lhůtě.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0925380105
Domácí

Vraždící primář je ve vazbě. Hrozí mu doživotí za mimořádně brutální činy

WhatsApp Image 2024-10-22 at 14.56.25
Krimi

Policie obvinila primáře Domažlické nemocnice. Nyní se rozhodne o vazbě

profimedia-0924577469
Zahraniční

Průlom v korupčním skandálu. Peruánský exprezident dostal 20 let vězení

GacU2BIbEAI0rOm
Krimi

Vražedná střelba otřásla severem USA. 15letý chlapec vystřílel rodinu