pátek 18. října 2024

Češi v Bostonu zářili a stali se hvězdami utkání

Zacha dvakrát skóroval a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Pastrňák si připsal tři asistence.

Pavel Zacha v souboji s Johnem Tavaresem

Pavel Zacha v souboji s Johnem Tavaresem
Zdroj: Profimedia

  • Pavel Zacha v souboji s Johnem Tavaresem
  • Zdroj: Profimedia

Čeští hokejisté měli největší podíl na vítězství Bostonu nad Torontem 4:1. Pastrňák nejdříve asistoval u úvodního gólu Morgana Geekieho a poté i u druhého bostonského gólu, který vstřelil Pavel Zacha. Zacha skóroval během přesilové hry, když převzal kotouč od Pastrňáka a z prostoru mezi kruhy překonal gólmana Josepha Wolla. Boston se ve druhé třetině dostal do třígólového vedení. Toronto na začátku poslední dvacetiminutovky snížilo na 3:1, ale za tento stav vydržel jen necelých sedm minut. Pavel Zacha zvyšoval na 4:1 opět po přihrávce Davida Pastrňáka.

Pavel Zacha skóroval po jedenácti zápasech. Český útočník vstřelil dvě branky v jednom utkání poprvé v sezoně. Češi se stali nejlepšími hráči zápasu. Zacha byl vyhlášen první hvězdou utkání a Pastrňák ho hned následoval.

David Pastrňák v utkání proti Toronto zaznamenal tři kanadské body a celkově jich má na kontě 90 za 38 gólů a 52 nahrávek. Český forvard dosáhl této mety jako čtvrtý hráč v tomto ročníku. Pastrňákovi chybí už jen pět bodů k vyrovnání svého druhého nejlepšího výsledku v NHL v sezoně 2019/2020, kdy nasbíral 48 branek a 47 asistencí. Do konce základní části chybí devatenáct kol. Pokud by chtěl Pastrňák překonat své dosavadní maximum z loňské sezony, musel by překonat 113 bodů.

„První třetinu jsme odehráli skvěle a nepřestali jsme hrát,“ řekl Pastrňák. „Oni samozřejmě vyvíjeli tlak, protože je to zatraceně dobrý tým se spoustou dovedností, ale my jsme se nezlomili,“ dodal český útočník.

Zdroj: nhl.com

Související

Jiří Kulich
Hokej

Kulich vstřelil v NHL premiérový gól

David Pastrňák vstřelil čtvrtý gól v sezoně
Hokej NHL

Pastrňák opět skóroval, už počtvrté!

Jakub Vrána se raduje z gólu
Hokej NHL

Vrána se vrací do hry! Lauko poprvé skóroval za Wild

Pavel Zacha v bitce s A. J. Greerem
Hokej NHL

Zacha pomstil Pastrňáka