pátek 5. července 2024

Červenec v kinech: Čekání na Deadpoola zkrátí V hlavě 2

Konec července bude patřit třetímu Deadpoolovi. Do té doby zaujmou především nové animáky.

Deadpool & Wolverine

Deadpool & Wolverine
Zdroj: Disney

  • Deadpool & Wolverine
  • Zdroj: Disney

Letní prázdniny již v řadě předpremiér odstartoval čtvrtý Já, padouch, který mnohá kina uvádí již od 24. června. Oficiální premiéra nového dobrodružství zloducha Grua a jeho roztomilých pomocníků mimoňů je však stanovená až na čtvrtek 4. července. Mimoni 2: Padouch přichází to v roce 2022 dotáhl až na 940 milionů dolarů celosvětově a od Já, padouch 4 se čeká, že stejně jako třetí díl z roku 2017 by to mohl doklepat až na miliardu.

V cestě za miliardou mu stojí především druhé V hlavě. Úspěšný animák z dílny Pixaru, jež si v roce 2015 získal fanoušky po celém světě, se letos vrací s druhým dílem. V řadě zemí včetně USA i Slovenska měl snímek premiéru již 14. června. Do Česka ale dorazí až dva týdny po Padouchovi, tedy 18. července. Kritici jsou i v případě druhého dílu velmi spokojení, o čemž svědčí průměrné hodnocení 7,3 z 10 na agregátu recenzí Rotten Tomatoes.

Dne 11. července vstoupí do českých kin romantická komedie Vezmi mě na Měsíc, v níž se do sebe zaláskují Scarlett Johansson a Channing Tatum. Synopse snímku zní: „Vezmi mě na Měsíc umožní nahlédnout do zákulisí agentury NASA v době příprav historického přistání na Měsíci. Zajistit úspěch celé mise je už tak dost náročné a vedoucí pozemního řízení mise Cole Davis (Tatum) má proto plné ruce práce. Na scéně se nicméně objevuje marketingová kouzelnice Kelly Jonesová (Johansson), která byla z vyšších míst pověřena úkolem napravit nepříliš příznivý názor veřejnosti na celou vesmírnou agenturu.

Kromě romantické oddechovky má 11. července premiéru také Zápisník alkoholičky, ve kterém se závislostí bojuje Tereza Ramba. „Hlavní hrdinkou (byť se jako hrdinka mnohdy nepůsobí) je mladá maminka, která se rozhodla nevzdat, nastoupit léčbu a bojovat se svým démonem i o svou rodinu. Jak těžké je si problém s pitím přiznat? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Kde vzít sílu se léčit a co následuje poté? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá autentická a upřímná filmová zpověď abstinující alkoholičky,“ zní synopse. Za filmem stojí Dan Svátek, autor snímku Úsměvy smutných mužů (2018).

Kromě V hlavě 218. července premiéru také dobrodružný návrat po letech. Akční Twisters navazují na 28 let starý snímek Twister o lovcích tornád. V nové verzi bude tornáda nahánět sympaťák Glen Powell a Daisy Edgar-Jones.

A konečně 25. července přijde zřejmě nejočekávanější film letošního roku, který zároveň bude letos pravděpodobně tím nejnavštěvovanějším. Deadpool & Wolverine přijdou zachránit komiksový svět Marvelu a opět nastartovat zájem o kina po celém světě 25. července. Kromě Ryana Reynoldse a Hugh Jackmana se fanoušci mohou těšit na bezpočet cameí známých herců a snad nejlepší marvelovku od Avengers: Endgame a Spider-Man: Bez domova.

Autor: Šimon Mitro

Související

Eddie Murphy na plakátu k filmu Policajt v Beverly Hills: Axel F
Film a TV Streaming

Červenec na streamu: Návrat Policajta v Beverly Hills a Hopkins jako římský císař

Hermodice ohnivá alias ohnivý jedovatý červ
Zahraniční Fauna

Na jadranském pobřeží se objevili jedovatí červi

Máchovo jezero
Domácí

Máchovo jezero, Orlík i Lipno hlásí zhoršenou kvalitu vody

RegioFox
Domácí

Od neděle se změní jízdní řady regionálních vlaků