středa 26. června 2024

Červen v kinech: Chlapská zábava před příchodem Deadpoola

Něžné pohlaví zřejmě červnové kinopremiéry nenalákají. Fanoušci akčňáků, gangsterek a westernů však budou spokojení.

Will Smith ve filmu Mizerové: Na život a na smrt

Will Smith ve filmu Mizerové: Na život a na smrt
Zdroj: Sony Pictures

  • Will Smith ve filmu Mizerové: Na život a na smrt
  • Zdroj: Sony Pictures

Hned z kraje měsíce, 6. června, startují v kinech čtvrtí Mizerové s podtitulem Na život a na smrt. Z prvních dvou filmů Michaela Baye z let 1995 a 2003 se staly kultovní akčnáky, na které navázal v roce 2020 kladně přijatý třetí díl Mizerové navždy pod režijním vedením Adil El Arbiho a Bilalla Fallaha. Čtvrtý díl opět zrežíruje tato dvojice a v hlavních rolích se samozřejmě vrátí Will Smith a Martin Lawrence. Sekundovat jim budou nováčci z minulého dílu jako Vanessa Hudgens a Alexander Ludwig. Snímek ukáže, na kolik si svou starpower pošramotil Smith svou fackou na Oscarech v roce 2022.

O dva týdny později přispěchají do kin Motorkáři. Kriminální drama pojednává o vzestupu motorkářského gangu pod vedením barmana Johnnyho s tváří Toma Hardyho. Osud mladého člena gangu Bennyho (Austin Butler) visí s každým dalším násilným střetem s konkurencí na vlásku. Aby neskončil ve vězení či nezemřel, pokusí se ho vymanit z okovů podsvětí jeho láska Kathy (Jodie Comer). Premiéra 20. června.

Další dva filmy přijdou do kin shodně 27. června. Prvním je western Kevina Costnera Horizont: Americká sága. Mělo by jít o první díl třídílné série, zda se však diváci dočkají i třetího dílu není jasné. Druhý díl je každopádně natočený a staromilský western bude pokračovat v srpnu. Tříhodinový snímek se odehrává během občanské války v 60. letech 19. století. Hlavní roli si střihl Kevin Costner, dále se objeví Sam Worthington, Luke Wilson nebo Sienna Miller.

Poslední film v našem přehledu má zřejmě šanci nalákat širší spektrum diváků než předchozí tři tipy. Tiché místo: První den ukáže jak vypadal příchod mimozemské invaze na zemi. Postapokalyptický výjev nabídl již druhý díl, Tiché místo: První den však bude kompletně zasazen do prvních okamžiků, kdy si přeživší začali uvědomovat, že pouze naprosté ticho jim může zachránit život. O režii se nepostaral John Krasinski, jako v případě prvních dvou dílů, ale Michael Sarnoski, jenž má na kontě Pig s Nicolasem Cagem. Obsazení tvoří Lupita Nyong'o, Djimon Hounsou a Joseph Quinn. Premiéra 27. června.

Autor: Šimon Mitro

Související

Balada a ptácích a hadech
Film a TV Knihy

Nový díl Hunger Games vyjde příští rok

Promo ke čtvrté řadě Bandy.
Film a TV Streaming

Červen na streamu: Nejnabitější měsíc roku přinese Rod draka, Medvěda či Bandu

Aristokratka ve varu
Film a TV Kino

Do kin už netáhnou ani české komedie. Jen sedm filmů letos přesáhlo 100 tisíc diváků

Záběr z filmu Království Planeta opic
Film a TV Kino

Květen v kinech: Gosling jako Kaskadér a návrat Planety opic