Bývalý úspěšný obránce Novotný rozšíří realizační tým Budějovic

Bývalý fotbalový obránce Jiří Novotný posílil realizační tým Českých Budějovic. S klubem se domluvil na spolupráci.

Jiří Novotný

Jiří Novotný
Zdroj: SK Dynamo České Budějovice

  • Jiří Novotný
  • Zdroj: SK Dynamo České Budějovice

Hlavní trenér Českých Budějovic František Straka přivedl novou posilu do realizačních řad. K jeho týmu se připojila sparťanská legenda Jiří Novotný. Františkovi Strakovi by měl pomáhat jako asistent trenéra. A že je co zlepšovat.

Dynamo má po sedmi odehraných zápasech v tabulce připsaný jen jeden za bod za remízu s Boheminas. V tabulce se drží na posledním místě a na předposlední Teplice ztrácí dva body.

Majitel čtrnácti ligových titulů s týmem absolvoval již první trénink a během reprezentační pauzy odjede s Dynamem na soustředění na Lipno.

„Kontaktoval mě Franta Straka a ptal se mě, jestli bych do toho s ním šel. Pro mě je to velká výzva, s Frantou se známe ještě z hráčské kariéry. Řekl jsem, že do toho jdu. Jedná se o ligovou soutěž, takže je to pro mě obrovská výzva, a navíc se mohu ještě učit od Franty. Budu se snažit co největší měrou přispět k tomu, abychom byli úspěšní,“ sdělil po podpisu smlouvy Novotný.

Bývalý fotbalový reprezentant ukončil profesionální kariéru v roce 2009. Poté odehrál zápasy za Kazaň, Blšany, nebo Ružomberok. V následujících letech získal trenérskou licenci a jako asistent působil ve Vyšehradě. Stal se i hlavním koučem Viktorie Žižkov B. Nyní si vyzkouší v roli asistenta trenéra v nejvyšší české fotbalové lize.

Zdroj: dynamocb.cz

Související

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým