neděle 8. září 2024

Býk Ozzy Osbourne mířil na šrotiště, teď ozdobí birminghamské nádraží

Loňské Hry Commonwealthu dostaly dva symboly. Oba spojuje jméno legendárního zpěváka Ozzyho Osbournea, který na události zahrál poslední koncert.

Ozzy

Ozzy Osbourne byl nápadem pojmenování býka po něm nadšen.
Zdroj: MetalSucks

  • Ozzy Osbourne byl nápadem pojmenování býka po něm nadšen.
  • Zdroj: MetalSucks

Jednou z největších sportovních událostí Velké Británie jsou Hry Commonwealthu, které se odehrávají každé čtyři roky. Naposledy byly loni a jejich symbolem se stal velký železný býk. Po skončení her měla mechanická konstrukce skončit na šrotišti, ale proti záměru organizátorů her se postavila značná část veřejnosti. Okamžitě vznikla petice na záchranu atrakce, kterou jen v prvních několika dnech podepsalo deset tisíc respondentů. Radní v Birminghamu, kde se hry konaly, proto nakonec rozhodli, že býk se přesune na železniční stanici Birmingham New Street, kde by měl stát natrvalo.

Radnice následně vypsala anketu na pojmenování železné konstrukce. Býk nakonec dostal jméno Ozzy Osbourne po slavném birminghamském rodákovi, pro něhož hlasovalo sedmdesát procent dotázaných. Není to náhoda, protože právě na loňských Hrách Commonwealthu odehrál pětasedmdesátiletý Osbourne své poslední vystoupení, po němž ohlásil konec koncertní kariéry.

Podle stanice BBC byl Ozzy z výsledků ankety nadšený. „Jsem naprosto unešený a vděčný. Děkuju za všechny hlasy. Birmingham navždy!“ řekl zpěvák a bývalý frontman legendárních Black Sabbath na sociálních sítích.

Autor: Jan Skala

Související

440763204_999828871504499_5487938746031565448_n
Hudba

Ozzy svolává Black Sabbath na poslední show. Končil však už před více neř 30 lety

EK33mRgUEAEuxvz
Hudba

Ozzy se zase vrací z důchodu. Přispěl skladbou na sólovku Billyho Morrisona

býk
Zahraniční

Ze skotské farmy ukradl zloděj býčí sperma

5798391140_a503551ccc_z
Hudba

Ozzy Osbourne bude mít nejen novou desku, ale i vlastní muzeum