pondělí 29. dubna 2024

Burna Boy nepřiletěl na Colours, zradilo ho letadlo

Festival Colours of Ostrava přišel během tří dnů o dvě velké hvězdy. Svůj koncert musel zrušit nigerijský zpěvák Burna Boy.

362257848_836010617896350_7887326668619234859_n

Fanoušci čekali na Burna Boye marně
Zdroj: Facebook Colours of Ostrava

  • Fanoušci čekali na Burna Boye marně
  • Zdroj: Facebook Colours of Ostrava

Dvaatřicetiletý Burna Boy měl na festivalu vystoupit v pátek večer. Do Ostravy ale nepřiletěl. Mohla za to porucha na jeho soukromém letadle. „Nikdy v historii festivalu se něco podobného nestalo,“ uvedli ve facebookovém prohlášení pořadatelé.

Držitel Grammy, který je považovaný za jednu z největších afrických hvězd showbyznysu, měl v Ostravě celý tým včetně kapely a tanečníků. Burna Boy však uvízl na letišti v Paříži.

Pořadatelé řešili posun koncertu na pozdější čas, poruchu na letadle se ale odstranit nepovedlo. Jednalo se tak o druhou velkou ztrátu za tři dny. Svůj středeční koncert zrušila i britská zpěvačka Ellie Goulding, která do Ostravy nedorazila kvůli zdravotním problémům.

Hlavní hvězdou sobotního programu bude americký rapper Macklemore.

Festival se potýká i s dalšími problémy, média už zveřejnila několik případů lidí, které nepustili na akci kvůli duhovému oblečení nebo doplňkům, symboly LGBTQ+ komunity dokonce přirovnali k hákovému kříži. Vedení festivalu označilo skandál za selhání jednotlivce a distancovalo se od něj.

Autor: Emil Mikuš

Související

t8gkxm1j
Hudba

Hvězdy světové taneční scény David Guetta a Eric Prydz míří do Ostravy

Zara Larsson
Hudba Festival

Na Colours of Ostrava zapívá i Zara Larsson

image
Ostatní

Sklouzli se až ke světovému rekordu

profimedia-0798969870
Hudba

TrutnOFF zůstane v Trutnově. Účast prezidenta sklízí protichůdné reakce