pátek 17. května 2024

Březen v kinech: Monty Python na velkém plátně. Vrací se i Godzilla

V březnu se podívá do vybraných kinech britská komediální skupina Monty Python. Na velkém plátně bude možné zhlédnout Život Briana či Svatý grál.

Monty Python a Svatý Grál

Záběr z filmu Monty Python a Svatý Grál
Zdroj: EMI Films

  • Záběr z filmu Monty Python a Svatý Grál
  • Zdroj: EMI Films

Zatímco na streamovacích službách si v březnu odbyde premiéru řada zajímavých titulů, tak v kinech velké premiéry budou chybět. Filmová studia se zřejmě zalekla druhé Duny, která jistě bude vábit davy i během třetího měsíce roku. Proto jediný velkofilm dorazí až na konci měsíce.

Ve čtvrtek 7. března se do kin podívá čtvrtý díl Kung Fu Pandy. Oblíbená animovaná série byla uvedena již v roce 2008 a čtvrtý díl vznikl dlouhých osm let od premiéry trojky. K režii se nevrátili tvůrci třetího dílu, namísto nich se otěží ujali Mike Mitchell (LEGO® příběh 2) a Stephanie Stine (She-Ra a princezny moci). Dabéři ústředních postav se vrací v plné síle v čele s Jackem Blackem coby Dračím bojovníkem.

V totožný den jde do české distribuce také chválené životopisné wrestlingové drama Železní bratři v hlavní roli se Zacem Efronem, Lily James a Jeremym Allenem Whitem. „Bratři, synové, šampioni. Kevin, Kerry, David a Mike Von Erichové zápasili nejen se soupeři v ringu, ale i s rodinným prokletím. Emotivní příběh natočený podle skutečné události odhaluje jejich sourozeneckou lásku a oddanost rodině, ale i tvrdý dril despotického otce a trenéra v jedné osobě,“ zní synopse snímku.

Dne 14. března se do vybraných kin podívají legendární britští komici Monty python. V polovině března bude uveden Monty Python a Svatý Grál (1975) a o týden později dorazí Život Briana (1979). Jedny z nejlepších komediálních filmů všech dob jsou pro jinak pustý březen ideální. Filmy uvede síť multikin Cinestar, ale také nespočet městských kin, například v Děčíně, Berouně, Kolíně, Kutné hoře, Hodoníně či Uherském Hradišti.

Od 14. března bude k vidění také další romantická komedie a potenciální hit režiséra Tomáše Hoffmana, jež má na kontě Ženy v běhu či předloňské Srdce na dlani. V novince Sladký život je hlavním hrdinou hokejový reprezentant Rosťa Beran (Vladimír Polívka). „Nečekaný kolaps v posteli s krásnou blondýnou udělá za Rosťovou bohorovnou pohodou tlustou EKG čáru. Transplantaci jeho nového srdce povede přísná lékařka Magda (Petra Hřebíčková), se kterou kdysi strávil jedinou noc a už se jí nikdy neozval. Dluhy z rozmařilého života navíc Rosťu připraví o poslední korunu. Rosťa v sobě musí najít novou životní energii, optimismus a odvahu začít znovu od nuly,“ zní synopse filmu.

Závěr měsíce přinese velkofilm Godzilla x Kong: Nové impérium. Jde o šestý díl ze série o ikonických monstrech, jež přímo naváže na snímek Godzilla vs. Kong z roku 2021. O režii se opět postaral Adam Wingard, který natočil i minulou roztržku mezi obří ještěrkou a opičákem. Obřím monstrům budou sekundovat lidské postavy v čele Danem Stevensem, Brianem Tyree Henrym či Rebeccou Hall. Akční výplach dorazí 28. března.

Autor: Šimon Mitro

Související

Top Gun
Světové dny

Den Top Gunu

Pán prstenů
Film a TV Kino

Glum se vrátí. Nový Pán prstenů dorazí v roce 2026

Záběr z filmu Mumie (1999)
Film a TV Výročí

Jeden z nejlepších dobrodružných filmů slaví 25 let. Mumii zkazila pokračování

Záběr z filmu Království Planeta opic
Film a TV Kino

Květen v kinech: Gosling jako Kaskadér a návrat Planety opic