pondělí 29. dubna 2024

Březen na streamu: Sandler jako Kosmonaut z Čech a vražda Lincolna

Březen vábí hned na několik očekávaných titulů. Vrací se tvůrci Hry o trůny, animovaní X-Meni a dorazí také Kosmonaut z Čech.

Adam Sandler ve filmu Kosmonaut z Čech

Adam Sandler ve filmu Kosmonaut z Čech
Zdroj: Netflix

  • Adam Sandler ve filmu Kosmonaut z Čech
  • Zdroj: Netflix

Prvním pánem na holení je v březnu Kosmonaut z Čech, jež je na Netflixu dostupný od 1. března. Snímek s anglickým názvem Spaceman, vychází ze stejnojmenného románu Jaroslava Kalfaře, spisovatele českého původu žijícího dlouhodobě ve Spojených státech.

Film vypráví o českém kosmonautovi Jakubu Procházkovi (Adam Sandler), jenž má za sebou šest osamělých měsíců na výzkumné misi na samém okraji Sluneční soustavy, když mu dojde, že jeho žena Lenka (Carey Mulligan) na něj na Zemi možná nepočká. V zoufalé snaze napravit pochroumané manželství mu pak pomáhá tajemné prastaré stvoření ukryté v hlubinách jeho lodi.

Třetího března má na HBO Max premiéru šestidílná minisérie Režim. Černohumorné drama sleduje jeden rok ze života diktátorky (Kate Winslet), jejíž autoritářský režim v nejmenované evropské zemi se začíná pomalu otřásat v základech. Nezbývá jí tedy nic jiného, než si oživit staré dobré politické finty, posílit ochranku, utužit režim a ukázat Americe a celému světu, že země pod jejím vedením ještě nikdy nebyla silnější. Za sérií stojí scenárista Boje o moc Will Tracy.

V polovině března dorazí na Apple TV+ historický thriller Manhunt v české distribuci uváděný jako Po atentátu. Sedmidílná série pojednává o štvanici na herce Johna Wilkese Bootha, která následovala po atentátu na Abrahama Lincolna v situaci, kdy se rozhodovalo o osudu USA. Premiéra 15. března.

Dne 20. března dostanou dárek všichni fanoušci animovaného seriálu X-Meni vysílaného v letech 1992 až 1996. Disney se rozhodl na tento oblíbený seriál přímo navázat pokračováním X-Men '97, které číslovkou odkazuje na rok, kdy se teoreticky tato šestá sezóna mohla vysílat. Fanoušci se dočkají 10 nových epizod.

O den později, 21. března, přistane na službě Amazon Prime akční snímek Road House od režiséra Douga Limana. Původně měl být film uveden v kinech, takže lze čekat parádní akční podívanou, v níž se střetne nabušený Jake Gyllenhaal s bývalým zápasníkem MMA Conorem McGregorem, jenž zde ztvární záporáka. Trailery se velmi povedly, takže nezbývá než doufat v kvalitního nástupce původního filmu Road House s Patrickem Swayzem.

Dne 21. března má premiéru také dlouho očekávaný sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Na Netflixu bude k vidění Problém tří těles. „Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit?“ zní synopse. První řada nabídne osm hodinových epizod, všechny budou zveřejněny najednou.

Autor: Šimon Mitro

Související

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů

Záběr ze seriálu Fallout.
Film a TV Streaming

Duben na streamu: Herní Fallout, lživý Ripley a historický Franklin

Opičí muž
Film a TV Kino

Duben v kinech: Akční řežby a občanská válka v USA