pátek 20. září 2024

Boston odtajnil nového kapitána

Novým kapitánem bostonských Medvědů se stal Brad Marchand. Kanadský hokejista vystřídal v roli kapitána Patrice Bergerona.

Brad Marchand

Brad Marchand
Zdroj: Profimedia

  • Brad Marchand
  • Zdroj: Profimedia

Boston Bruins odtajnil jméno nového kapitána. Po Bergeronovi, který za Boston odehrál devatenáct sezon a po poslední sezoně ukončil kariéru, se novým kapitánem stal Brad Marchand. Pětatřicetiletý Kanaďan byl Bostonem draftován v roce 2016 ve třetím kole na 71. místě. Za Bruins odehrál všech patnáct sezon v NHL a je osmým hráčem v počtu odehraných utkání v historii klubu. S týmem vyhrál v roce 2011 Stanley Cup.

„Brad byl členem Bruins více než 15 let a měl možnost učit se od velkých vůdců Zdena Cháry a Patrice Bergerona. Na tuto příležitost je připraven a celý náš tým se bude učit z jeho soutěživé povahy a houževnatosti. Jsem přesvědčen, že bude naši organizaci reprezentovat srdcem a odvahou,“ sdělil v prohlášení generální ředitel Bostonu Charlie Jacobs.

Český útočník David Pastrňák se stal spolu s Charliem McAvoyem asistentem kapitána. V dresu Bostonu nastupují další tři čeští hokejisté. Marchand bude velet v kabině i Pavlu Zachovi, Jakubovi Zbořilovi a Jakubovi Laukovi.

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Zbořil
Hokej NHL

Zbořil se popere o místo v New Jersey

Leon Draisaitl
Hokej NHL

Draisaitl podepsal rekordní sumu a stane se nejlépe placeným hráčem NHL

Filip Zadina
Hokej NHL

O Zadinu mají mít zájem hned tři kluby

Filip Zadina v dresu San Jose
Hokej NHL

Zadina půjde na zkoušku do Buffala