Bartoše nepodrží ani koalice. Chce perfektní výsledky nebo jeho hlavu

Ivan Bartoš, jako hlavní mozek digitálního stavebního řízení se asi zapotí. Podle koaličních partnerů má na odstranění všech chyb ultimatum do konce měsíce.

0000000000000000000 bartoš

Ivan Bartoš má na reparát ohledně digitálního stavebního řízení čas do konce srpna.
Zdroj: Flickr

  • Ivan Bartoš má na reparát ohledně digitálního stavebního řízení čas do konce srpna.
  • Zdroj: Flickr

Pod šéfem Pirátů, ministrem pro místní rozvoj Ivanem Bartošem, se houpe židle. Koaliční poslanci mu dali ultimatum, že do konce srpna budou napraveny všechny chyby v digitálním stavebním řízení, v opačném případě by měl Bartoš vyvodit osobní zodpovědnost. Podle Jana Jakoba z TOP 09 by měl systém do konce letních prázdnin perfektně fungovat, což se nyní rozhodně neděje.

Pilotní projekt Bartošova ministerstva a také jeden z opěrných bodů volebního programu Pirátů, se více než měsíc po spuštění potýká s obrovskými problémy a nedokonalými kroky, které jsou pod palbou stavebních úřadů či dokonce i samotných stavebních firem. Šéf pirátů se za ně omluvil, ale i tak podle něho jde o uměle vyvolanou paniku. Proti systému se však už vymezuje i hlavní koaliční partner Pirátů, hnutí STAN.

Bartošovu rezignaci napřímo vyžaduje opozice. Jak hnutí ANO, tak SPD tvrdí, že digitalizace stavebního řízení bylo třeba odložit, protože vykazovalo množství chyb, které neprošly testem a přesto byla celá věc spuštěna. Poslanci za SPD dokonce mluví o největším průšvihu v IT systémech od Sametové revoluce.

Autor: Jan Skala

Související

463906621_1137565568370016_3566867248860682575_n
Domácí

Žádné drama se nakonalo. Martin Kuba je znovu jihočeským hejtmanem

hq720
Domácí

Trump Čechy neoslovil. Většina z nich by volila Kamalu Harris

práce
Domácí Digitalizace

Portál živnostenského podnikání usnadňuje podnikatelům život

profimedia-0733088362
Domácí Česká politika

Koalice v Českých Budějovicích ztrácí většinu. Piráti míří do opozice