středa 3. července 2024

Barbie je nejúspěšnějším snímkem, který natočila žena. Slaví miliardu

Růžový hit letošního léta stále vábí davy diváků po celém světě. Už slaví miliardu a v dohledu má aktuální světovou jedničku, Super Maria.

Margot Robbie jako Barbie

Margot Robbie jako Barbie
Zdroj: Warner Bros.

  • Margot Robbie jako Barbie
  • Zdroj: Warner Bros.

Po necelých čtyřech týdnech od premiéry slaví Barbie miliardu ze světových kin. Neuvěřitelný hit režisérky Grety Gerwig si připsal několik milníků. Jde o nejúspěšnější film, který natočila žena. Doposud kralovala žebříčku Wonder Woman od Patty Jenkins, jež z kin vydolovala 822 milionů dolarů. Dále je Barbie od covidové pandemie teprve šestým filmem, který globálně překonal miliardu.

Adaptace dívčí panenky je 53. filmem v historii, který zdolal jednu miliardu dolarů v tržbách. Aktuálně přepočítává 1,03 miliardy dolarů a brousí si zuby na momentální jedničku letošního roku. Na Super Maria zbývá Barbie 320 milionu dolarů, což by při současném tempu neměl být žádný problém.

Letošní léto v kinech kromě hvězdného tandemu Margot Robbie a Ryana Goslinga zachraňuje také vynálezce atomové bomby. Oppenheimer od Christophera Nolana je rovněž impozantní trvalkou, která na globálním poli již překonala hranici půl miliardy dolarů. Tady se bude finišovat až za páskou sedmi set milionů. Famózní výkon.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Box Office Mojo

Související

Deadpool & Wolverine
Film a TV Kino

Červenec v kinech: Čekání na Deadpoola zkrátí V hlavě 2

Aristokratka ve varu
Film a TV Kino

Do kin už netáhnou ani české komedie. Jen sedm filmů letos přesáhlo 100 tisíc diváků

Top Gun
Světové dny

Den Top Gunu

Pán prstenů
Film a TV Kino

Glum se vrátí. Nový Pán prstenů dorazí v roce 2026