Šest aut s paparazzi prý dvě hodiny pronásledovalo Meghan a Harryho

Dvouhodinová automobilová honička, která ohrozila další auta, chodce i policisty, se podle mluvčího vévodkyně a vévody ze Sussexu odehrála včera v noci po cen Women of Vision Awards. Pár jel v autě společně s Meghaninou matkou Doriou Ragland.

Princ Harry a Meghan Markle v sérii od Netflixu

Princ Harry a Meghan Markle v sérii od Netflixu.
Zdroj: Netflix

  • Princ Harry a Meghan Markle v sérii od Netflixu.
  • Zdroj: Netflix

Šest aut paparazzi se zatmavenými skly se podle mluvčího Sussexů dopustilo řady přestupků, mezi nimiž byla třeba jízda po chodníku, jízda na červenou, couvání do jednosměrné ulice nebo nelegální blokování jedoucího vozidla. Fotografie páru, které při pronásledování vznikly, se dnes ráno krátce objevily v deníku Daily Mail, brzy ale z webu zmizely.

"Neprosné pronásledování trvající více než dvě hodiny vyústilo v několik hrozících kolizí s dalšími řidiči na silnici, chodci a dvěma důstojníky newyorské policie," stojí v oficiálním prohlášení. "I když je veřejně známá osoba spojena s určitým zájmem veřejnosti, nikdy by to nemělo být na úkor něčí bezpečnosti," doplnil mluvčí.

Případ připomíná smrt princezny Diany, Harryho matky, ze srpna 1997. Ji a jejího nového partnera Dodi Al-Fayeda pronásledovalo devět paparazzi na motorkách po Paříži. Auto řídil údajně opilý Henri Paul, který ujížděl až 110kilometrovou rychlostí a narazil do zdi tunelu. Auto se odrazilo a čelně nabouralo do jednoho z pilířů. Dodi Al-Fayed a Henri Paul zemřeli na místě, lady Dianu uvěznily trosky auta. Až v nemocnici se ukázalo, že neměla šanci přežít: srdce se jí přemístilo na pravou stranu hrudníku, měla roztrženou plicní tepnu a osrdečník.

Právě na až nápadnou podobnost se smrtí princezny Diany okamžitě začali upozorňovat uživatelé sociálních sítí. "Na každém centimetru New Yorku jsou bezpečnostní kamery. Pokud se to stalo, pak by měla být spousta videozáznamů," uvažuje jeden z nich. "Dvouhodinová honička po New Yorku, to nezní věrohodně. Počkám si na videozáznam," píše jiný. "Proč vlastně ujížděli? Vždyť se nechali fotit na akci i po ní. Proč ujížděli?" ptá se další.

Newyorská policie zatím incident nepotvrdila.

Související

PAM191121_DEFAULT2GettyImages-114607090
Ostatní

Lesk a bída Hollywoodu. Pamela popisuje ve své knize vzestupy i pády

Princ Harry a Meghan Markle v sérii od Netflixu
Zahraniční

Princ Harry nemá nárok na policejní ochranu v Británii. Ani kdyby ji platil

32af21aa007d417ca29176edccc807a1_lg
Zahraniční

Sussexové parazitují na smrti princezny Diany. O pronásledování lhali

hugo_pic
Zahraniční

Korunovace Karla III. vyjde na stamiliony korun, přijde i královnin exmanžel