čtvrtek 19. září 2024

70letý muž dokončil lékařskou fakultu, patří k nejstarším absolventům na světě

Sedmdesátiletý Toh Hong Keng úspěšně promoval na lékařské fakultě na Filipínách. Stal se tak díky své píli jedním z nejstarších absolventů medicínského oboru na světě.

IMG_8304

Toh Hong Keng při promoci se spolužáky.
Zdroj: X

  • Toh Hong Keng při promoci se spolužáky.
  • Zdroj: X

Cesta ke studiu na lékařské fakultě nebyla pro muže nikterak jednoduchá. Většina asijských univerzit má totiž stanovený maximální věk uchazečů na 40 let. Senior se ale nevzdal a nakonec ho ke studiu lékařského oboru přijali na filipínské Southwestern University PHINMA ve městě Cebu.

Pětileté studium dalo Tohovi prý pěkně zabrat. Měl totiž jako ostatní studenti povinné praxe, které trvaly i extrémních třicet hodin. Zjistil také, že jeho paměť, sluch ani zrak už nejsou, co bývaly. Navíc si ho ostatní studenti pletli s profesorem a jeho rodina mu často při říkala, že je blázen.

Toh si ale stál za svým a školu i přes překážky úspěšně dokončil. Tvrdil, že vzdát se by bylo plýtvání časem. Ve své třídě se stal nakonec oblíbeným spolužákem a jeho rodina je na něj náležitě pyšná. Muž sice neplánuje v pokračování studií nebo získání lékařské atestace, spokojí se prý s místem konzultanta na imunologii a alergologii u svého přítele.

Autor: Zuzana Beranová

Související

Orel opičí
Domácí Fauna

Liberecká zoo pomůže v záchraně národního ptáka Filipín

GWxhVaJa8AMLSsR
Zahraniční

Na Čínu se řítí supertajgun. V zemi se zavírají obchody, burzy i školy

Wormwood_Meteor_of_Revelation_the_Third_Trumpet
Zahraniční Video

Nad Filipínami shořel asteroid, předvedl jedinečnou show

app
Zahraniční

Filipínský kazatel je mezi nejhledanějšími osobami FBI za sexuální zločiny