26. kolo TELH: Litvínov se dál trápí, Třinec zastavil rozjetou Kometu

V rámci 26. extraligového kola zastavil Třinec rozjetou Kometu a Sparta v přestřelce porazila Mladou Boleslav.

Litvínov prohrál popáté v řadě

Litvínov prohrál popáté v řadě
Zdroj: Profimedia

  • Litvínov prohrál popáté v řadě
  • Zdroj: Profimedia

TŘINEC - KOMETA BRNO 2:1

Výhru Třince zajistil trefami v 25. a 56. minutě útočník Martin Růžička. Čestnou trefu Komety si v poslední minutě utkání připsal bývalý Ocelář Tomáš Marcinko, přesto ale Brňané odjížděli z Třince s prázdnou.

LITVÍNOV - OLOMOUC 1:2p

Litvínov prodloužil s Olomoucí černou sérii a prohrál popáté v řadě. Díky gólu Kirka ze samotného úvodu utkání to tentokrát bylo aspoň s bodem, protože Kohouti se v základní hrací době trefili také jen jednou. Rozhodující gól si připsal po 25 vteřinách prodloužení Olomoucký Jan Bambula.

MLADÁ BOLESLAV - SPARTA PRAHA 3:6

Přestřelku v Mladé Boleslavi zahájili Sparťané góly Mozíka a Konečného v první třetině. A když na začátku třetího dějství Kempný zvyšoval na 1:4 zdálo se být rozhodnuto. Díky dvě gólům v přesilové hře se ale domácí dokázali na svého soupeře ještě dotáhnout. Byl to ovšem znovu Kempný, kdo v 58. minutě zhasil veškeré naděje Boleslavi gólem na 3:5. Do prázdné brány pak už jen pečetil Chlapík.

VÍTKOVICE - MOUNTFIELD HK 2:3p

Hradečtí po přesilovkovém gólu Petereka ze 14. minuty po první třetině prohrávali. Díky dvěma gólům Estephana ale dokázali zápas otočit a do poslední dějství šli s jednogólvým vedením. Jenže v 56. minutě srovnal pro změnu Doležal a vynutil si tak prodloužení. V něm po necelých třech minutách rozhodl útočník Hradce David Šťastný a tak se Východočeši mohli přecejen radovat z výhry, i když je dvoubodové.

KLADNO - KARLOVY VARY 2:3sn

Tři zápasy trvající bodový půst ukončili hokejisté Karlových Varů v utkání s předposledním Kladnem. Jágorvo Rytířům se sice podařilo otočit nepříznivý vývoj utkání z 0:1 na 2:1 díky gólům Strnada a Kusého. Ale v trefou v 56. minutě poslal Černoch zápas do prodloužení a v tentýž hráč v následných nájezdech vystřelil Energii výhru.

PARDUBICE - ČESKÉ BUDĚJOVICE 4:3p

České Budějovice na ledě lídra tabulky po dvou třetinách vedly o dva góly. Ale v posledním dějství svůj náskok dokázaly prohospodařit, když se v rozmezí tří minut prosadili Pardubičtí obránci Kolář s Košťálkem. A byl to znovu Jan Košťálek, kdo v následném prodloužení rozhodl zápas ve prospěch domácích Pardubic.

Autor: Ota Černý

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Ve skupině o záchranu Zlín remizoval s Českými Budějovicemi.
Fotbal Fortuna Liga

Jablonec se zachránil, Zlín s Budějovicemi remizoval a zůstává poslední

Pavel Šulc. Viktoria Plzeň
Fotbal Boj o Evropu

Boleslav přeskočila Baník v boji o Evropu, plzeňský Šulc znovu vede tabulku střelců

Elektrárna_Komořany_s_unikátním_180metrovým_komínem
Domácí

Spalovna v Mostě bude z odpadu vyrábět teplo. Stát však bude pět miliard