Za rakovinu tlustého střeva nejspíš mohou ultrazpracované potraviny
Rakovinou tlustého střeva trpí čím dál víc mladých osob. Podle lékařů je viník téměř jasný. Jsou jím ultrazpracované potraviny.
Rakovinou tlustého střeva trpí čím dál víc mladých osob. Podle lékařů je viník téměř jasný. Jsou jím ultrazpracované potraviny.
Uherskohradišťská nemocnice si pořídila dva nejmodernější videokolonoskopy a videoendoskopický procesor. Lékaři tak mohou provádět přesnější kolonoskopická vyšetření a tím včas odhalit rakovinu střev.
Ostravští vědci společně s lékaři vyvíjejí nástroj, který může výrazně zkrátit operace rakoviny tlustého střeva a snížit u pacientů riziko komplikací.
O rakovině tlustého střeva se hovoří poměrně často. Ročně jí onemocní miliony lidí a téměř polovina z nich s ní svůj boj prohraje. Lékaři z USA nyní přichází s novým zjištěním. Podle nich je nemoc čím dál častěji diagnostikovaná pacientům do 50 let.
Vědci testují, zda by čistá forma resveratrolu – chemické látky, která se nachází i v červeném víně – mohla pomoci v prevenci rakoviny tlustého střeva.
Herec James Van Der Beek oznámil, že mu byla diagnostikována rakovina tlustého střeva.
Generace X a milénialové čelí vyššímu riziku vzniku rakoviny než jejich rodiče, uvádí nová studie Americké společnosti pro rakovinu.