Nealkoholické pivo se v Česku stává fenoménem
Nealkoholické pivo si v Česku oblíbilo už 85 procent dospělých. Stále více lidí sahá po ochucených variantách, které oceňují pro chuť i osvěžení v horkých dnech.
Nealkoholické pivo si v Česku oblíbilo už 85 procent dospělých. Stále více lidí sahá po ochucených variantách, které oceňují pro chuť i osvěžení v horkých dnech.
Češi mění přístup k alkoholu – pijí méně, střídají alkoholické a nealkoholické nápoje a více si hlídají míru.
Plzeňský Prazdroj láme rekordy, exportuje do skoro 50 zemí včetně Filipín a Mongolska
Belgie, proslulá svou pivní tradicí, hlásí další pokles spotřeby piva. Trend se týká celé Evropy, kde roste obliba nealkoholických nápojů a mladší generace dávají přednost zdravějším alternativám.
Češi mění své pivní návyky. Největší podíl na domácím růstu má výrazný zájem o nealkoholické pivo.
Plzeňský Prazdroj přepisuje pravidla své desetileté tradice pivních speciálů. Místo jednotné měsíční nabídky v programu Volba sládků přichází od května s novinkou Speciály z Prazdroje.
Budvar slaví exportní rekordy i v exotických destinacích.
Dne 25. dubna se v Plzeňském kraji koná historicky první Noc pivovarů.
Obchodní řetězec Billa má vlastní pivo. vaří jej ve velkých pivovarech a zachovává mu nízkou cenu.
Unikátní bezlepkové pivo se vaří z originální české odrůdy obilniny čirok s názvem Rufuss, kterou vyšlechtili vědci z Národního centra zemědělského a potravinářského výzkumu.