Menší kostka, vyšší cena. Výrobci másla zkoušejí tichou formu zdražování
Klasická 250gramová kostka másla z regálů pomalu mizí. V obchodech ji čím dál častěji nahrazují menší balení o 200 či 180 gramech.
Klasická 250gramová kostka másla z regálů pomalu mizí. V obchodech ji čím dál častěji nahrazují menší balení o 200 či 180 gramech.
Nový Zéland se potýká s extrémním nárůstem ceny másla. Lidé si ho začali doma vyrábět sami. Tolik peněz prý na máslo nemají.
Nedostatek vajec na evropském trhu a americká dovozní cla, to jsou dva aspekty, které ženou ceny nahoru. Se zlevněním se do Velikonoc rozhodně nepočítá.
Zkontrolujte si doma ledničky, radí Státní zemědělská a potravinářská inspekce. V blanenském Albertu totiž našla zkažené máslo.
Řada osob upřednostňuje vaření na rozpáleném živočišném másle namísto použití rostlinných olejů. Věří totiž tomu, že je to mnohem lepší a zdravější. Podle nové lékařské studie je to úplně naopak.
Skandinávskou tradici přidávat do jídla jehličí oprášilo belgické město Gent a na sv=m oficiálním webu zveřejnilo recept, jak jehličím vylepšit máslo. Až po varování úřadů upozornilo, že hrozí zdravotní problémy.
Kupující, i ti, kteří míří do německého příhraničí z České republiky, by se měli mít na pozoru před nebezpečným máslem. To dokáže způsobit velké zdravotní problémy.
Vysoké ceny drtí zákazníky v Česku, mluví se hlavně o másle a vejcích. A kdo za ně může? Podle šéfa hnutí ANO Andreje Babiše je za nimi vláda- Ta ale ceny neurčuje. A tak obchodníci hází vinu na výrobce, ti zase na zpracovatele a ti na zemědělce.
Pečení vánočního cukroví se letos prodraží. Po máslu upozorňuje Český statistický úřad také na vysoké ceny vajec.
V Česku zesílí v předvánoční době kontroly v obchodech s potravinami a zaměří se na produkty, které se nyní nejvíce nakupují, aby se předešlo klamání spotřebitele.