Běžné chemikálie mohou škodit střevům
Britští vědci zjistili, že desítky chemických látek běžně přítomných v potravinách, vodě či domácnosti narušují růst prospěšných střevních bakterií. To může ovlivnit zdraví a zvýšit riziko nemocí.
Britští vědci zjistili, že desítky chemických látek běžně přítomných v potravinách, vodě či domácnosti narušují růst prospěšných střevních bakterií. To může ovlivnit zdraví a zvýšit riziko nemocí.
Lidé vystavení průmyslové látce trichlorethylenu čelí vyšší pravděpodobnosti rozvoje Parkinsonovy choroby, zjistila nová americká studie. Chemikálie je v Evropské unii zakázaná už od roku 2016, v USA ale zůstává předmětem sporů.
Evropská agentura pro životní prostředí varuje, že používané PFAS polymery nejsou tak neškodné, jak se dříve předpokládalo.
Skandinávskou tradici přidávat do jídla jehličí oprášilo belgické město Gent a na sv=m oficiálním webu zveřejnilo recept, jak jehličím vylepšit máslo. Až po varování úřadů upozornilo, že hrozí zdravotní problémy.
Kromě výfukových plynů škodí životnímu prostředí také emise z pneumatik.