neděle 29. září 2024

Zverev porazil legendu i svoje vzpomínky

Tenista Alexander Zverev je jedním z favoritů na vítězství na grandslamovém Roland Garros, v prvním kole musel kromě legendy porazit i svoje vzpomínky.

profimedia-0876245059.jpg

Černý kůň. Alexander Zverev má skvělou formu, potvrdí ji? V prvním kole na něj číhá antukový král Nadal.
Zdroj: profimedia

  • Černý kůň. Alexander Zverev má skvělou formu, potvrdí ji? V prvním kole na něj číhá antukový král Nadal.
  • Zdroj: profimedia

Datum třetího června 2022 si německá hvězda Alexander Zverev bude navždy pamatovat. V semifinálové bitvě na Roland Garros sváděl parádní bitvu s Rafaelem Nadalem, na konci druhé sady si ale při doklouzávání míčku způsobil hrozivé zranění. Přetrhané vazy v kotníku, slyšel později diagnózu. Řval bolestí, z kurtu odcházel v bolestech na vozíku, do konce roku se na tenis mohl jenom dívat. O jeho cestě zpátky vypráví jeden z dílů dokumentárního pořadu Break Point, který vysílá Netflix.

Od té doby ušel německý ranař dlouhou cestu až na čtvrté místo světa, minulý týden ovládl prestižní antukový podnik v Římě. Když mu na letošním Roland Garros přisoudil los hrající legendu Rafaela Nadala, nevěřil svým očím. „Myslel jsem si, že je to vtip,“ popsal Zverev své pocity. Na druhou stranu toužil ještě jednou změřit síly s jedním z nejlepších hráčů všech dob.

Zápas ovládl sedmadvacetiletý Němec 3:0 na sety a může dál snít o grandslamovém prvenství. Dosud nejlepším výkonem bylo finále US Open 2020, kdy nedotáhl nadějně rozehraný duel proti Rakušanu Thiemovi.

Autor: mš

Související

Tomáš Macháč.
Tenis

Macháč zdolal neoblíbeného soupeře, Lehečka antukáře. Menšík padl

profimedia-0906724150.jpg
Tenis

Macháč zase vyzve australského obra, příznivý los pro Lehečku

Rebecca Šrámková.
Tenis

Nezastavitelná Rebecca! Slovenská tenistka neprohrála už sedm zápasů

4out.jpg
Tenis

Fruhvirtová dál hledá ztracenou formu, v Pekingu bouchla v kvalifikaci