neděle 8. září 2024

Zranění ptáci i savci z Pardubicka budou mít moderní voliéry

Rozsáhlý projekt modernizace Záchranné stanice Pasíčka je v plném proudu. Vznikají tam také nové léčebné i expoziční voliéry.

Pasíčka 2

Voliéry patří k nejmodernějším v České republice.
Zdroj: Pardubický kraj

  • Voliéry patří k nejmodernějším v České republice.
  • Zdroj: Pardubický kraj

„Jsme ve fázi výstavby nových voliér, které budou patřit k nejmodernějším svého druhu v celé České republice. Po dokončení budou sloužit ptákům i savcům. Zároveň budujeme i nové expoziční voliéry,“ poznamenal šéf stanice Josef Cach.

Projekt modernizace spolufinancoval Pardubický kraj. „Jsem velmi rád, že se náš kraj podílí na tomto významném projektu, který umožní poskytovat lepší péči zvířatům, která mají nějaký handicap a třeba se už nebudou moci vrátit do volné přírody,“ uvedl radní pro zemědělství, venkov a životní prostředí Pardubického kraje Miroslav Krčil.

Pasíčka jsou v kraji specifickým zařízením. „Velkým pozitivem je podle mého názoru i fakt, že kromě samotné léčebné a rehabilitační činnosti záchranná stanice nabízí také další vyžití – vzdělávací programy, geopark a pobyty dětí v přírodě. Návštěvníci mají možnost vidět expoziční a léčebné části voliér a blíže se tak seznámit s prací stanice,“ dodal radní Krčil.

Rozsáhlý areál nacházející se v blízkosti Proseče je v provozu od roku 1998 a ročně pomůže přibližně dvěma tisícům zvířat. Stanice pečuje o čápy, poštolky či káňata, kuny, veverky nebo lišky. Nově svůj domov našel v centru i vzácný rys ostrovid.

Související

Bez názvu
Zahraniční

V Indii otevřeli jednu z největších záchranných stanic na světě

ViewImage
Domácí

Další restauraci na Pardubicku zavřela inspekce. Důvody jsou stále stejné

Záchranná stanice živočichů
Domácí

Díky záchranářům v Klášterci přežily stovky zvířat