čtvrtek 16. května 2024

Zprávy lidé čím dál častěji konzumují na TikToku a Instagramu

Američané čím dál častěji sledují aktuální dění na Instagramu a TikToku. Facebook stagnuje.

TikTok

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Společnost Pew Research pravidelně vydává průzkumy ohledně konzumace zpráv na sociálních sítích v USA. Aktuální průzkum uvádí, že co se týče počtu uživatelů dané sítě, tak v konzumaci zpráv vede Facebook. Celkem 31 % dotázaných využívá Facebook pro sledování zpravodajství. Přitom jen 70 % respondentů Facebook používá. Z toho vyplývá, že celkem 44,2 % všech amerických uživatelů Facebooku na této síti sleduje zpravodajství. Ještě v roce 2020 to bylo 54 %.

Na druhém místě se umístil YouTube, který využívá 82 % dotázaných a 25 % respondentů na něm sleduje aktuální dění. U všech sociálních sítí od roku 2020 lehce klesá počet uživatelů, kteří by na těchto platformách sledovali zpravodajství. Výjimkou je pouze Instagram, který vrostl oproti roku 2020 o procento na letošních 29 %, a především TikTok. Ještě v roce 2020 používalo jen 22 % uživatelů TikToku tuhle platformu pro konzumaci zpráv, nyní je to již 33 % všech uživatelů této sítě.

Muži sledují zprávy na sociálních sítích nejčastěji na Redditu, YouTube a Twitteru, zatímco ženy nejvíce využívají pro zpravodajství Nextdoor (služba lokálních sociálních sítí, využívaná v amerických sousedstvích, pozn. red.), Facebook a Instagram.

Snapchat a TikTok vede u Američanů ve věku 18 až 29 let, zatímco ve věku 30 až 49 let vítězí sledování zpráv na platformách Reddit, LinkedIn a Facebook.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Pew Research

Související

profimedia-0873362534
Zahraniční

V Texasu narazila do mostu loď s ropným olejem

hraní videoher
Ostatní Videohry

Videohry stále baví teenagery. Hraje je 85 procent dospívajících

GNjLVkvXQAA0DmW
Zahraniční

Gruzie je na nohou. Nový zákon však nemá základ v Rusku, ale v Americe

Joe Biden
Zahraniční Elektromobily

Biden zvýšil cla na čínské výrobky. Elektromobily budou mít stoprocentní clo