čtvrtek 19. září 2024

Zpoplatnění vjezdu pro celou Prahu 1 je podle Hřiba hoax, Vomáčka se brání

„Anatomie hoaxu aneb někdo plácne vymyšlenou blbost a my to pak celý den uvádíme na pravou míru,“ tak popsal včerejší vyjádření radního pro dopravu Prahy 14 Petra Vomáčky náměstek pražského primátora pro dopravu Zdeněk Hřib.

Pohled na Prahu

Pohled na Prahu.
Zdroj: Pixabay

  • Pohled na Prahu.
  • Zdroj: Pixabay

„Vedoucí odboru dopravy Prahy 14 Petr Vomáčka na Facebooku sdílel údajnou mapku mýta pro téměř celou Prahu 1. A že to prý budou kontrolovat nějaká speciální auta. Tyto nesmysly se pak bohužel dostaly do médií,“ uvedl Hřib na svém twitterovém profilu. Podle něj se nejedná o mýto a navíc nikdy nemluvilo o zpoplatnění celé oblasti první pražské městské části. „Celou dobu se bavíme jen o zpoplatnění vjezdu do některých oblastí památkové rezervace na části Malé Strany a u Smetanova nábřeží,“ napsal Hřib, kterého zaujalo i tvrzení, že by vjezd měla kontrolovat speciálně vybavená auta, která už například hlídají zóny placeného parkování.

„To mi hlava nebere a fakt nic takového v plánu není. Naopak je předem jasné, že se poplatek nebude týkat rezidentů nebo místních podnikatelů, protože tak je to ze zákona,“ dodal Hřib.

Na jeho post reagoval zase Vomáčka. „Kdo je vlastně mimo ohledně mýtného v Praze? Je to náměstek pro dopravu a bývalý primátor Prahy Zdeněk Hřib nebo Vojtěch Ryvola, který poskytl včera rozhovor pro pořad Odpolední publicistika ČRo Radiožurnál. Či je pravda zcela jinde a jen se nyní řeší, jak uchlácholit pražské řidiče – voliče,“ ptá se Vomáčka na svém Facebooku s tím, že jen prezentoval fakta již jednou vyřčená radním pro dopravu Prahy 1 Vojtěchem Ryvolou. Omluvil se ale za zveřejnění mapy, která ukazovala zpoplatnění v daleko větším rozsahu, než o jakých mluvil Hřib.

Související

1726640190_P2024091802196
Domácí

V Praze se srazily vlaky. Jeden strojvůdce měl dvě promile, druhý byl v zácviku

Desfourský palác v Praze
Domácí

Praha investuje do kultury. Zachrání Desfourský palác

457492668_1035064185291232_77115575583928320_n
Domácí

Pavel: Soupeříme s autokraciemi, demokracie je hodná následování

GXXEU0ZWgAATRby
Domácí

Vltava bude kulminovat v noci na neděli. Už teď ale voda prosakuje do metra