čtvrtek 19. září 2024

Zoo Plzeň vábí návštěvníky na adventní akce

Plzeňská zoo od 26. listopadu nabídne o víkendech speciální akce nejen pro rodiny s dětmi.

Irbis horský

Irbis horský v Zoo Plzeň.
Zdroj: Zoo Plzeň

  • Irbis horský v Zoo Plzeň.
  • Zdroj: Zoo Plzeň

Pokud plánujete během adventu vyrazit do Zoo Plzeň, tak vás čekají speciální akce. Na první z nich se mohou návštěvníci těšit již v sobotu 26. listopadu, kdy se na Statku Lüftnerka otevře tvůrčí dílna na téma zdobení adventních věnců. Druhá adventní sobota 3. 12. je určena zejména dětem. Od 15 hodin je pro ně připraveno čertovské odpoledne s mikulášskou nadílkou, které bude zakončeno komentovaným uspáním medvědů.

V sobotu 11. prosince proběhne rozsvěcení vánočního stromu s vánoční hrou v podání žáků 8. třídy MŠ a ZŠ Ludvíka Očenáška v Dolní Bělé. Adventní čas na Lüftnerce vyvrcholí v sobotu 17. 12. v 15 hod. tradičním živým betlémem v podání ochotnického divadelního souboru TADEÁŠ GULÁŠ z Plzně-Lhoty.

Na Štědrý den se návštěvníci mohou těšit na chytání zlaté rybky, vánoční naučnou stezku o další dárky pod stromeček, jesličky s pamlsky pro zvířátka od návštěvníků a kolem poledního na Štědrý den u šimpanzů.

Projít se naučnou stezkou a chytit si zlatou rybku bude možné i poslední den roku. Popoledni 31. prosince bude uvítán symbolicky poslední návštěvník roku 2022. Na Nový rok na návštěvníky čeká tradiční slevová akce pro první příchozí v novém roce.

Autor: Šimon Mitro

Související

solární energie
Domácí Zelená energie

Plzeň vsadí na městské fotovoltaické elektrárny

GXLlxG9b0AEEURb
Zahraniční Video

Ničivá povodeň v Nigérii zasáhla i zoo, krokodýli i hadi jsou v ulicích města

Vizuál k 37. ročníku Finále Plzeň
Film a TV Festival

Rok vdovy, Život k sežrání i nový Hřebejk. Finále Plzeň odhalilo program

Plzeň,_Kollárova_(2)
Domácí

Plzeň pokračuje ve zdražování parkovného. Nově se platí i v sobotu