pondělí 16. září 2024

Změna v Brně: Zábranský se majitelem Zbrojovky nestane

Bývalý hokejový reprezentant a šéf hokejové Komety Brno Libor Zábranský se navzdory oznámením z dubna nestane majitelem fotbalové Zbrojovky.

Libor Zábranský zůstává jen u hokeje.

Libor Zábranský zůstává jen u hokeje.
Zdroj: Profimedia

  • Libor Zábranský zůstává jen u hokeje.
  • Zdroj: Profimedia

Rozporuplné informace přicházejí v posledních měsících ze sportovního prostředí v Brně. Ještě na konci dubna zveřejnil tamní fotbalový klub Zbrojovka Brno informaci o tom, že bývalý hokejový reprezentant a generální manažer hokejové Komety Libor Zábranský odkoupí 80 procent akcií klubu a stane se tak většinovým majitelem.

Na začátku srpna ovšem sám Zábranský oznámil, že smlouva mezi ním a současným majitelem druholigové Zbrojovky stále není podepsaná. K podpisu pak sice nakonec došlo, ale během předepsané desetidenní lhůty se ozvala Regionální hospodářská komora Brno, že by o vlastnictví klubu měla také zájem. A jelikož měla jako dosavadní minoritní spoluvlastník předkupní právo, muselo z dohody se Zábranským sejít.

„Minulý týden jsem se sešel s předsedou hospodářské komory panem Ladislavem Chodákem a stejně tak i dnes v ranních hodinách - nejen s ním, ale i s Václavem Bartoňkem. Při dnešní schůzce mi pan Ladislav Chodák sdělil, že představenstvo Regionální hospodářské komory Brno jednomyslně odsouhlasilo využití předkupního práva, což je legitimní,“ okomentoval v úterý 3. září zvrat události Libor Zábranský.

„Ze své strany považuji věc za uzavřenou, ale vzájemné spolupráci mezi oběma kluby se samozřejmě nebráním, spíše naopak,“ dodal ještě Zábranský v oznámení na webu Komety Brno, jejímž je majitelem.

Autor: Ota Černý

Související

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

profimedia-0779914004.jpg
Fotbal Chance liga

Kanonýr Řezníček se vrací do Chance ligy. Povolala ho pražská Dukla

České Budějovice mění majitele.
Fotbal Chance liga

České Budějovice před sezonou mění majitele

Kamil Pokorný
Hokej Tipsport ELH

Modrého nahradí v Kometě Pokorný