pondělí 7. října 2024

Zlínská zoo má největší voliéru pro supy v Česku, při krmení čeká souboje

Otevřela se v neděli a pyšní se názvem Gora Ark, což v překladu znamená Archa supů. Stala se domovem pro dvě desítky supů a další africké ptáky.

voliéra pro supy

voliéra pro supy
Zdroj: ZOO Zlín

  • voliéra pro supy
  • Zdroj: ZOO Zlín

Svým provedením a délkou 80 metrů je voliéra unikátní, nikde jinde v České republice obdobnou návštěvníci neuvidí. Rozlehlá expozice je vysoká deset metrů, interiér doplnilo přes 250 tun kamenných bloků a jedinečné bronzové sochy z Nigérie.

Nový domov tady získalo pět druhů afrických supů. Kromě nich se návštěvnici mohou těšit také na hadilovy písaře, papoušky šedohlavé západní, zoborožce hrubozobé nebo různé druhy turak. Ve voliéře budou moci supi létat, zážitkem bude i sledování supů při krmení. To bude téměř stejné jako ve volné přírodě. „Třikrát týdně budou moci návštěvníci usednout ve velkém amfiteátru, který je součástí voliéry, a na jevišti před sledovat, jak si dvě desítky supů poradí s připraveným celým jatečním zvířetem. Supi se o něj podělí přesně tak, jako v přírodě, budou se chovat přirozeně, uvidíte třeba i souboje mezi jednotlivými ptáky,“ dodává ředitel zlínské ZOO Roman Horský.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: ZOO Zlín

Související

247610_4d2117
Film a TV

Botostroj kritizoval poměry v Baťově továrně. Dělníci pak rozmlátili kino

žena telefon
Krimi

Podvodník připravil ženu o milion

Pohled na Zlín
Domácí

Zlín snižuje daň z nemovitosti o třetinu. Obyvatelé ušetří

Vizualizace dálničního přivaděče ve Zlíně.
Domácí

Zlín urychluje stavbu klíčového dálničního přivaděče