čtvrtek 19. září 2024

Zlato. Siniaková s Macháčem jsou olympijskými vítězi v mixu

Český smíšený pár dokázal zvládnout nervy drásající koncovku super tiebreaku

profimedia-0895475193.jpg

Dokázali jsme to. Kateřina Siniaková s Tomášem Macháčem ovládli finále mixu a pro českou výpravu vybojovali první zlatou medaili.
Zdroj: profimedia

  • Dokázali jsme to. Kateřina Siniaková s Tomášem Macháčem ovládli finále mixu a pro českou výpravu vybojovali první zlatou medaili.
  • Zdroj: profimedia

Kateřina Siniaková s Tomášem Macháčem jsou zlatí. V dramatickém finále olympijského turnaje v mixu přetlačili čínský pár Sin-jü Wang a Č'-čen Čang 6:2, 5:7, 10:8.

Ze začátku to přitom vypadalo na snadnou záležitost. První set šel od stavu 2:2 jako po másle. Čang překvapivě ztratil servis a za chvíli to samé potkalo i jeho parťačku Wang. Češi byli jasně lepší, naopak především Wang se nedařilo a tak bylo brzy na světelné tabuli skóre 6:2.

Druhá sada již byla mnohem vyrovnanější, bohužel s horším koncem pro český pár. Číňané využili první brejbol v zápase za stavu 5:6 a najednou byl stav na sety 1:1 a šlo se na super tiebreak.

Do něho český pár vstoupil hororově, rychle prohrával 0:3. Poté srovnal, jenže Číňané měli většinou navrch. Když Čang propálil returnem po čáře Macháče, Češi ztráceli 6:8. Kritický okamžik se ale proměnil v pohádku. Siniaková s Macháčem odvážnou hrou získali dva body a odmítli tak darovat čínskému páru mečbol - 8:8. Pak nejlépe podávající hráč na kurtu Čang udělal dvojchybu a nabídnutý mečbol česká dvojice využila - volej Wang vylétl z kurtu - 10:8.

OH Paříž, tenis, finále mixu:

Siniaková, Macháč - Wang, Čang 6:2, 5:7, 10:8

Autor: Evžen Zavadil

Související

Tenis ilustrační.
Tenis

Zemřel Robert Lansdorp, bývalý kouč Samprase či Šarapovové

Karolína Muchová.
Tenis

V nominaci na týmový vrchol sezony je i semifinalistka US Open Muchová

Benoit Paire.
Tenis

Francouzský bouřlivák se zase "předvedl." S Britem prohrál za 37 minut

profimedia-0903377351.jpg
Tenis

Djokovič si dává od tenisu pauzu. Priorita jsou grandslamy a národní tým