čtvrtek 19. září 2024

Zlá žena nejasného původu. Severokorejci šílí z vyslankyně USA pro lidská práva

Hromada invektiv zakončená tradičními výhrůžkami, tak se dá jednoduše popsat prohlášení, které zveřejnila severokorejská tisková agentura KCNA.

profimedia-0686109885

Vůdce Severní Koreje Kim Čong-un.
Zdroj: Profimedia

  • Vůdce Severní Koreje Kim Čong-un.
  • Zdroj: Profimedia

Jedná se o reakci nejmenovaného mluvčího Korejské asociace pro studium lidských práv, o které se nedá nic zjistit, na jmenování Julie Turner zvláštní vyslankyní USA pro otázky lidských práv v Severní Koreji.

„Julie Turner je žena nejednoznačného původu a národnosti. Její absurdní výroky nejsou ničím jiným než brbláním člověka, který nezná ani pojem lidských práv. Skutečnost, že taková zlá žena byla jmenována vyslankyní pro lidská práva na ministerstvu zahraničí USA, jasně ukazuje, jak nepřátelský postoj má americká administrativa vůči KLDR,“ píše v prohlášení bezejmenný mluvčí.

Turnerová by prý měla vědět, že je politická služka a USA mají zvážit všechna svá slova a činy s vědomím, že se otázka lidských práv v Severní Koreji může obrátit proti nim a vyvolat vážné bezpečnostní problémy.

„USA nyní začínají zběsile pomlouvat lidská práva a maximalizují své nepřátelské akce proti KLDR,“ vyhrožuje mluvčí s tím, že Severní Korea se naučila, že silnějšími a bezohlednějšími protiakcemi donutí USA zaplatit vysokou cenu. "Po tomto zlověstném kroku bude následovat spravedlivá odveta,“ vyhrožuje text.

Související

53914502127_c7cff308c0_b
Zahraniční

Kamala Harris přišla o odboráře. Jejich hlasy přitom mohou volby rozhodnout

profimedia-0307011016
Zahraniční

Dotovaný chléb bude na Kubě velký jako mýdlo. Chybí ingredience na jeho výrobu

VMNH_megalodon
Zahraniční Zajímavosti

Extrémně vzácné fosílie ležely v kampusu americké střední školy

GXjkf_NXIAErbGF
Zahraniční

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu