Zítko v poutech. Dezinformátoři šílí, že policie s nimi už nejedná v rukavičkách

Stále oblíbenější je mezi dezinformátory a jejich příznivci kouzelná formulka: „Já jsem aktivoval článek 23, jsem v odporu.“ Dnes na své nesmyslné blábolení o občanovi v odporu dojel známý dezinformátor Pavel Zítko.

zítko pouta

Zítko skončil s pouty na rukou.
Zdroj: Video zásahu.

  • Zítko skončil s pouty na rukou.
  • Zdroj: Video zásahu.

Video zveřejnila prokremelská Československo TV s textem: „Buzerace a brutální zásah vůči Pavlu Zítkovi, který je dle článku 23 Listiny základních práv a svobod v odporu. Došlo k rozbití bočního okna auta nelegitimní policií, která přehlíží skutečné nacistické zločiny vlády a ostatních vlastizrádců a sama je součástí organizovaného zločinu.“

Policie Zítka zastavila, protože překročil povolenou rychlost. Oznámila mu také, že ho má zadržet, pravděpodobně je tak na něj vydaný zatykač kvůli podezření, že spáchal trestný čin.

„Já vám nerozumím. Neslyším vás. Jménem jakýho zákona?“ huláká Zítko zamčený ve svém BMW. Dezinformátor s řadou exekucí odmítá otevřít okénko, vystoupit, předložit doklady. „Máte můj odpor, vy jste snad hluchej! Všichni, kdo tady jste, budete trestně zodpovědní podle jurisdikce mezinárodního práva! Jsem Čechoslovák. Nemáte nejmenší právo zasahovat, protože já jsem aktivoval článek 23,“ povykuje na muže zákona dál.

Komedie trvá asi hodinu, pak policisté přesně tak, jak jim umožňuje zákon, zakročí: Vyrazí okénko auta, Zítka z vozu vytáhnou, spoutají a převezou na oddělení v Postoloprtech.

To už je na místě policejní kontroly taky pár Zítkových příznivců, nejhlasitější je tradičně Jana Peterková. „Dívejte se, jak masakrálně brutální komando Rakušanovy gestapo policie vytáhlo a násilným způsobem zadrželo na dálnici Pavla Zítka. Křičí o pomoc, ale nikdo tam není, aby ho před korporátní policií ochránil,“ popisuje Peterková v živém vysílání na sociální síti. Zároveň vyzývá Zítkovy příznivce, aby ho přijeli na policii podpořit. „Je třeba, abyste okamžitě vyrazili na obvodní oddělení Postoloprty, jeďte Pavlovi pomoct,“ říká.

Co je článek 23?

Článek 23. Listiny základních práv a svobod přesně říká:

„Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.“

Dezinformátoři a jejich příznivci se domnívají, že když takzvaně aktivují článek 23, přestávají být občany České republiky a stávají se občany v takzvaném odporu. Nemusejí tak dodržovat zákony, platit povinné ručení či daně nebo předložit doklady. Zároveň tvrdí, že mají nárok na všechny výhody, třeba využívat zdravotnictví, sociální dávky nebo pobírat důchod.

Text si ale vysvětlují zcela mylně, nic podobného v něm ani vzdáleně nestojí.

Velmi často o článku 23 mluví, když je zastaví silniční kontrola. Policisté s nimi dosud měli až svatou trpělivost, když se snažili domluvit se s nimi slušně a alespoň je ztotožnit.

Jejich jednání začíná připomínat sektu. Říkají, že ČR neexistuje, protože rozpad Československa nebyl legální a jsou Čechoslováci. Pobíhají po úřadech či pojišťovnách a předkládají oznámení, že majetek instituce zabavili. Obvykle proces zabavení považují za ukončený, když jim dají na podatelně razítko, že lejstro přijali.

Obvykle se označují také za svobodné lidi nebo zcela nesmyslně za živé člověky.

Související

GXvg-4EWgAA9177.jpg
Domácí

Děti odmontovaly šrouby povodňových zábran. Dospělý by za to skončil ve vězení

profimedia-0908103005
Domácí

Žádné povodně nejsou! Dezinfoscéna odhalila strašlivé spiknutí

GXjMXEYWoAAwzm3
Domácí

Záplavy mají první oběť. Dalších sedm lidí se pohřešuje

žena telefon
Krimi

Podvodník připravil ženu o milion