Zítko je venku z vazby, u soudu řešil nesmysly, jeho advokát chtěl být v utajení

Další velkou komedii zažil chomutovský soud, před kterým se dezinformátor Pavel Zítko zpovídá ze šíření poplašné zprávy. Obžalovaný začal žádostí o ztotožnění soudkyně, došlo i na jeho prezidentskou kandidaturu a parfém Dior. Jednání bude pokračovat.

462764906_8538013162942607_5407982605861921390_n

Zítka přišla do jednací síně podpořit dezinformátorka Jana Peterková,
Zdroj: facebook.com

  • Zítka přišla do jednací síně podpořit dezinformátorka Jana Peterková,
  • Zdroj: facebook.com

Z vazby dnes propustila soudkyně chomutovského soudu Pavla Zítka, protože státní zástupce pro něj navrhuje pouze podmínku. Verdikt zatím nepadl. Ani dnes nebyla o kuriozní situace v jednací síni nouze.

Zítko má nového advokáta, přidělil mu jej soud poté, co vypověděl plnou moc předchozímu právníkovi. Ten nový žádal novináře, aby nezveřejňovali jeho podobu. A tak to udělala dezinformátorka Jana Peterková, která je aktuálně opět Zítkovou podporovatelkou, rozhovor s ním vysílala živě na svém facebookovém účtu.

Zítko tradičně začal tím, ať se mu soudkyně ztotožní. Pak prohlásil, že na 32 stránkách protokolu o hlavním líčení je 911 pravopisných chyb a že nechápe význam některých vět. Pak mluvil o ebole, HIV, poučil soud o rozdílu mezi Kadaní a Kanadou a oznámil, že jméno bývalého zaměstnance společnosti Pfizer Michaela Yeadona je zapsané špatně, zapisovatelka prý místo něj uvedla název parfému od Diora.

Mluvil také o tom, že když v říjnu oznámil kandidaturu na prezidenta, byl to pro druhé takový šok, že začalo jeho pronásledování na základě politické objednávky. Pak oznámil, že vakcína proti covidu je válečnou zbraní a upozornil také, že vystavil soudkyni a státnímu zástupci fakturu za jeho údajně protiprávní zatčení na Slovensku. Po soudkyni chce 117 milionů eur, po žalobci jen 104 milionů.

Soudkyně opakovaně Zítka napomínala, aby mluvil k věci, několikrát hrozila i vykázáním z jednací síně.

Související

GZjew68XQAYgCvR
Zahraniční

Proces s Puffem Daddym začne v květnu. Svou vinu při výslechu popřel

profimedia-0668489985
Domácí

Pražská plynárenská vyhrála soudní spor o daňový podvod

Berlin_UdL_Navalny's_Cell_Opening_asv2023-01_img13
Krimi

Muži, kteří útočili na spolupracovníka Navalného, jsou na svobodě

profimedia-0873455462
Krimi

Soud se žhářem z Českého Švýcarska je stále na začátku. Ani dnes nevypovídal