čtvrtek 26. září 2024

Židlický zůstává u reprezentace

Marek Židlický zůstává u hokejové reprezentace v roli asistenta trenéra. S národním týmem podepsal kontrakt na jeden rok. Realizační tým setrvá ve stejném složení.

Marek Židlický u národního týmu

Marek Židlický u národního týmu
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

  • Marek Židlický u národního týmu
  • Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Bývalý vynikající hokejový obránce Marek Židlický pokračuje u národního týmu v roli asistenta trenéra. Židlický se přesunul k hokejové reprezentaci po odvolání finského trenéra Kariho Jalonena. Do té doby figuroval u dvacítky spolu s Radimem Rulíkem, Jiřím Kalousem a Ondřejem Pavelcem.

„Marek Židlický byl součástí vítězného týmu letošního mistrovství světa a je určitě jednou z vůdčích osobností celého národního týmu, proto jsem rád, že jsme naši další spolupráci potvrdili podepsáním smlouvy,“ sdělil prezident Českého hokeje Alois Hadamczik.

Reprezentační tým zůstává po úspěšném mistrovství světa v Praze ve stejném složení. Židlický podepsal smlouvu na jeden rok. Mistr světa z roku 2005 a bronzový olympijský medailista z Turína se u národního týmu představí opět v listopadu na turnaji Karjala.

„Chtěl bych navázat na úspěch z mistrovství světa tak, abychom do nové sezony vstoupili pravou nohou a pokračovali v co nejlepších výsledcích,“ dodal k prodloužení smlouvy Židlický.

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

Josef Kořenář vychytal další nulu
Hokej Tipsport ELH

Sparta nadělila Motoru čtyři góly

Greg McKegg
Hokej Tipsport ELH

Bruslaře posílil Kanaďan se zkušenostmi z NHL

Stuart Percy z Vítkovic po faulu Doktora
Hokej Tipsport ELH

Doktor dostal stopku na čtyři utkání, nezahraje si ani Pláněk

Tomáš Cibulka s Jiřím Novotným
Hokej Tipsport ELH

Do Budějovic se vrací bronzový medailista Cibulka