sobota 21. září 2024

Zfetovaného recidivistu bez řidičáku vyčmuchal Umpalumpa

Pořádnou smůlu měl 22letý mladík, který se společně s o rok mladší dívkou vydal na vyjížďku poblíž Olomouce. Vozu Jeep Grand Cherokee, který sjížděl z dálnice směrem na Unčovice, si totiž všimli policisté a chtěli jej zkontrolovat.

Služební pes Umpalumpa

Služební pes Umpalumpa
Zdroj: Policie ČR

  • Služební pes Umpalumpa
  • Zdroj: Policie ČR

Pokusili se auto za použití majáku zastavit, jenže řidič zareagoval po svém. Otočil vůz zpět na dálnici a začal ujíždět směrem na Mohelnici.

„Pronásledované vozidlo sjelo z dálnice u obce Mladeč, odkud pokračovalo na Nové Zámky. Po nějaké chvíli vjel řidič na lesní cestu a následně do těžko sjízdného lesního porostu,“ popsala Minutovým zprávám policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Vůz pak narazil do stromu a jeho posádka utekla. Policisté proto povolali psovoda se služebním psem Umpalumpou, který řidiče i spolujezdkyni za pár minut vyčenichal, jak se ukrývají v hustém křoví.

„Mladík, který řídil, má aktuálně platný zákaz řízení až do listopadu 2026. Podrobil se orientačnímu vyšetření na drogy s pozitivním výsledkem na amfetamin a THC. Policisté také zjistili, že vozidlo užil k jízdě neoprávněně bez svolení majitele a při nárazu na něm způsobil škodu za 60 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

V pátek olomoučtí kriminalisté mladíka obvinili prozatím z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného užívání cizí věci. Současně dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. V minulosti několikrát soudně trestanému mladíkovi v případě prokázání viny hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Související

Snímek obrazovky_20-9-2024_143921_www.youtube.com
Krimi Video

Mladou ženu našli mrtvou. Zavraždil ji expartner a vyluxoval její účet

GXvg-4EWgAA9177.jpg
Domácí

Děti odmontovaly šrouby povodňových zábran. Dospělý by za to skončil ve vězení

GXjMXEYWoAAwzm3
Domácí

Záplavy mají první oběť. Dalších sedm lidí se pohřešuje

žena telefon
Krimi

Podvodník připravil ženu o milion